Hlavní obsah

"První dáma ruského fotbalu" zahynula při autonehodě, její manžel dnes nenastoupí

Manželka brankáře ruské fotbalové reprezentace a petrohradského Zenitu Vjačeslava Malafejeva Marina dnes ráno zahynula u Petrohradu při dopravní nehodě. Informaci klub potvrdil na oficiálním Twitteru.

Článek

Podle policejních zdrojů Marina ve vysoké rychlosti nezvládla řízení svého vozu Bentley a okolo 5:30 místního času narazila do reklamního panelu a poté do stromu. "Řidička zahynula na místě," uvedla agentura Interfax. S těžkými zraněními byl převezen do nemocnice její spolucestující, člen rockové skupiny, jejíž producentkou Malafejevová byla.

Zenit ve čtvrtek čeká odveta osmifinále Evropské ligy proti Twente Enschede. Klub už oznámil, že místo Malafejeva bude v brance běloruský gólman Jurij Žernov.

Marina, označovaná v tisku i za "první dámu ruského fotbalu", se seznámila s Malafejevem na petrohradském letišti v době, kdy se chystala stát letuškou; místo toho se však provdala. Plodem desetiletého manželství jsou dcera Ksenija a syn Maxim. Poslední dobou se věnovala podnikání.

Malafejev se v roce 2003 stal v Rusku brankářem roku a také sehrál svůj první zápas v reprezentaci. Během mistrovství Evropy v Portugalsku si vybojoval v sestavě sborné stálé místo. O rok později však v Portugalsku dostal v kvalifikaci na mistrovství světa sedm gólů a přešel na lavičku náhradníků. Z mistrovství Evropy 2008 se sice vrátil s bronzovou medailí, ale příležitost nedostal; ve všech zápasech chytal Igor Akinfejev.

Reklama

Související témata: