Hlavní obsah

Robben: Evropská liga je nejhorší soutěž, ten titul nikdo nechce

MNICHOV

Ofenzivní záložník Bayernu Mnichov Arjen Robben má jasno: buďto hrát v Evropě Ligu mistrů, nebo nehrát vůbec. Hlavně ne Evropskou ligu, z níž se nizozemskému fotbalistovi ježí vlasy. Vítězství v druhé nejprestižnější soutěži Evropy by ho prý vůbec netěšilo. Přitom možná už od příštího roku bude muset v Evropské lize nastupovat.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov Arjen Robben byl po vyřazení z Ligy mistrů zklamaný, Evropskou ligu ale hrát nechce.

Článek

Bavorský celek totiž prožívá na své poměry tragickou sezónu. Z Německého poháru už byl vyřazen, na vedoucí Borussii Dortmund v německé bundeslize ztrácí propastných šestnáct bodů a honba za ušatým pohárem pro vítěze Ligy mistrů, v níž se minulý rok Bayern probojoval až do finále, letos skončila už v osmifinále. Vyřadil ho stejný soupeř - Inter Milán.

Největší německý celek je v lize momentálně na čtvrtém místě, které zaručuje pouze postup právě do Evropské ligy. „Nedovedu si představit, že bych v ní hrál,“ osypal se při té myšlence Robben, který je zvyklý nastupovat v prestižnější Champions League, v níž v dresech Eindhovenu, Chelsea, Realu a Bayernu nasbíral 52 startů.

Kruté vyřazení z Ligy mistrů pro Bayern

„Je to nejhorší věc, která by se mi mohla přihodit. Myslím, že lepší než hrát v Evropské lize, je nehrát vůbec,“ pokračoval sedmadvacetiletý Nizozemec v opovrhování soutěže. „Dokonce ani vítězství v Evropské lize by pro mě nic neznamenalo. Tenhle titul nechce vyhrát nikdo a já už vůbec ne,“ dodal Robben.

Letošní vyřazení z Ligy mistrů bylo pro Bayern zvláště kruté. Úvodní zápas vyhráli svěřenci Louise van Gaala 1:0 a ve druhém vedli již 2:1. Robben začal odvetu v základní sestavě, v 68. minutě však musel střídat. Mnichované drželi v té době postupový výsledek 2:2, na kolena je gólem poslal až dvě minuty před koncem zápasu Panděv.

O Robbena má prý zájem AC Milán

„Neuvěřitelné. Takhle se v Lize mistrů nehraje,“ mávl Robben rukou po zápase. "Pořád mluvime o tom, že nesmíme opakovat ty samé chyby, ale děláme je stále. Neuvěřitelné," lamentoval Nizozemec.

Ihned se vyrojily spekulace o jeho možném odchodu z bavorského celku. Nejvážnějším kandidátem se zdá být AC Milán. A zájem italského celku by nemusel být nevyslyšen. Pokud se totiž Bayern výsledkově nezvedne, do třetího místa v německé lize vůbec skončit nemusí. To by znamenalo jediné - hrát „pouze“ Evropskou ligu...

Reklama

Související témata: