Hlavní obsah

Šance na body má Sparta i Slavia. Překvapí Liberec?

Praha

Trojice českých klubů ve čtvrtek odehraje další porci zápasů základních skupin fotbalové Evropské ligy. Sparta doma hostí Celtic, Slavia se představí na půdě Nice a Liberec pod Ještědem přivítá Hoffenheim. Očima bookmakerů jde spíše o remízové zápasy, na výhru Sparta je vypsán kurz 2,55:1, na Slavii 2,56:1. Překvapením by byla výhra Liberce v kurzu 6,6:1.

Sparta chystá na Celtic změny v sestavě. Pošle trenér Kotal do hry Dávida Hancka? Video: AC Sparta Praha

 
Článek

S možností, že pohárový čtvrtek může českým týmům přinést další body do pohárového koeficientu, souhlasí jak bookmakeři, tak sázkaři. Na výhru Sparty nad Celtikem je podáno 45 % vkladů, na remízu připadá 20 % a na vítězství hostů vychází 35 % z dosavadních náběrů.

„Po skvěle zvládnutém zápase na Celtiku si Sparta připsala marný výlet do Plzně a domácí prohru 2:4 s Českými Budějovicemi, při vší úctě k soupeři, nelze komentovat," hodnotí sparťanský sešup Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Novou výzvu vidí bookmakeři poměrně vyrovnaně, s pár desetinami kurzu pro Spartu. Jenže sázkaři-fanoušci toho mají očividně dost a Spartě nevěří, takže jich 79 % za pěkný kurz 2,79 vsadilo na výhru Celtiku. „Tohle Letná, kde Sparta porážela i velké týmy, nepamatuje," konstatuje Urbanec.

Rád na svůj hattrick ze Skotska vzpomínám, ale je na čase přepnout a porazit je i doma, říká Lukáš JulišVideo: AC Sparta Praha

„Nabízí se možná příliš divoká otázka. Je Celtic horší než České Budějovice? Spartě se poslední ligové kolo opravdu nepovedlo, opakuje stále stejné chyby ve středu pole a její defenziva si může podat ruku s obranou hostujícího Celtiku," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Celtic prožívá nejhorší období za poslední dekádu, v domácí lize sice drží druhé místo, ale tým jako celek nefunguje a je pravděpodobné, že Neil Lennon oslaví Vánoce bez trenérského angažmá. Čeká nás spíše opatrné a vyrovnané utkání, kde předpokládám dělbu bodů," avizuje Hanák.

V utkání bude klíčové složení stoperské dvojice sparťanů. „Pokud by byl k dispozici Dávid Hancko, ke kterému by se posunul David Pavelka, tak by to mělo být v pořádku. Jestliže ale nastoupí dvojice Lischka-Plechatý, tak se obávám podobné tragikomedie jako v nedělním zápase proti Budějovicím. Dále je potřeba, aby se Sparta vyrovnala Skotům v rychlosti hlavně v záložní řadě," uvádí Karel Brettschneider, bookmaker Chance.

Trenér Kotal kvůli zraněním ale příliš variant ke změnám v sestavě nemá. „Na druhou stranu obrana Celtiku také nepatří do výkladní skříně světového fotbalu, proto očekávám vyrovnaný zápas," dodává.

Sešívaní jsou ve formě

Slavia odehraje utkání v Nice v plné sestavě. Testy na koronavirus byly u hráčů negativní, chybět bude pouze zraněný obránce Hovorka. Slavia je v dobrém rozpoložení, v domácí ligové soutěži si naposledy zastřílela v Opavě, které nadělila kanára. Pro bookmakery je Slavia mírným favoritem, sázkaři jsou opatrnější. Na výhru hostů je podáno 40 % sázek, na remízu 10 %, na výhru domácího týmu jde celých 50 % vkladů.

„Po hořké prohře v Beer Ševě už hráči znovu rozbalili pro Slavii typickou pohárovou hru. Fyzicky na maximum, s pořádnou porcí štěstí, ale s vítěznou mentalitou," chválí Urbanec. I proto je Slavia mírným favoritem dokonce i v Nice a má velmi slušné vyhlídky na postup ze skupiny. Kurz na umístění do 2. místa je nadějných 1,5:1.

„Sázkaři přistupují k zápasu opatrně. Domácí decimuje koronavirus a jejich víkendový zápas v Marseille byl odložen. Proti Slavii ale hraje jejich špatná pohárová zkušenost se zápasy na francouzské půdě, kde z pěti pokusů vyhrála pouze jednou. Hosté ale pro udržení prvního místa v tabulce potřebují vozit body i z venkovních zápasů a teď mají velice solidní šanci na vítězství," tuší Hanák.

U konkurence míří na výhru sešívaných dokonce 68 % vkladů. Neznámou je forma Nice kvůli zasažení velkého počtu hráčů nákazou. „Je otázkou, v jaké sestavě budou domácí schopni hrát. Vzhledem k této situaci by slávisté byli asi zklamáni, pokud by se jim nepodařilo bodovat," podotýká Brettschneider.

Důvěra ve Slovan je na nule

Slovan Liberec přivítá Hoffenheim. Hosté přijedou v dobré náladě, v bundeslize nezáří, ale Evropská liga je baví. Vedou tabulku se skóre 11:1 a k postupu do další fáze jim stačí remíza.

„Liberec nastoupil před reprezentační pauzou v Hoffenheimu jen s torzem mužstva, nikdo nic moc nečekal, ale výkon bohužel nebyl ani ‚béčkový'. Debakl schytali Liberečtí i v Bělehradu. U sázkařů je důvěra ve Slovan na nule," vysvětluje Urbanec vysoký kurz na výhru Slovanu. Téměř sto procent sázkařů u jeho kanceláře tipuje výhru Hoffenheimu.

Střípek z videopřípravy libereckého gólmana Filipa Nguyena před duelem s GentemVideo: archiv F. Nguyena

„Liberec má doufejme nejhorší koronavirové období za sebou, přesto by byl zisk aspoň jednoho bodu velikým překvapením. Asi nikoho tedy nepřekvapí, že drtivých 99 % vkladů míří na jeho německého soupeře," přidává se Hanák.

„Slovan už sice nastoupí v kompletní sestavě, ale neočekávám, že by získal nějaké body. Hoffenheim si může zajistit postup ze skupiny a s touto vidinou utkání určitě nepodcení. Po zranění by měl být k dispozici útočník Andrej Kramarič, který už zasáhl do bundesligy. Od něj by mělo hrozit největší nebezpečí," tuší Brettschneider.

Tipéři hodně sázejí, že v utkání padnou celkem alespoň dva góly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články