Hlavní obsah

Máme postup ve vlastních rukou, těší Kotala před těžkým závěrem skupiny

Praha

Pohárová scéna jim dala možnost rehabilitace. Čtyři dny po výbuchu s Jihočechy vyrukovali fotbalisté Sparty v Evropské lize proti Celtiku a stejně jako v Glasgow ho porazili 4:1. „Nedělali jsme kardinální chyby jako s Budějovicemi a s Plzní. Za stavu 2:1 nás podržel Nita, což bylo velmi důležité,“ kvituje trenér Václav Kotal. Celtic má dost starostí sám se sebou. Sparta jeho problémů využila dokonale, dvakrát ho porazila. Ve skupině H ztrácí dva body na vedoucí Lille, jeden na druhý AC Milán.

Takhle zodpovědně musí hrát hráči v každém utkání, a nejenom v Evropské lize, říká Václav Kotal.Video: Sport.cz, AC Sparta Praha

 
Článek
Fotogalerie

Když Letenští dvakrát zvítězí, určitě postoupí. Jenže závěr bude pekelný. Nejprve hrají v Lille, skupinu zakončí domácím duelem s AC.

„Já jsem rád, že jsme ve hře. Postup máme ve vlastních rukou. Čekají nás velmi těžká utkání. Viděl jsem utkání Lille v lize, které vyhráli 4:0. Remizovali s AC Milán, ale to je vedoucí tým italské ligy. Můžeme tam jen překvapit. Věřím, že pro úspěch uděláme maximum a uvidíme, jak všechno dopadne," přemítá trenér Václav Kotal.

Hlavně že jsme vyhráli, zlepší se atmosféra, aspoň na dva dny zase bude klid, raduje se Lukáš Juliš.Video: Sport.cz, AC Sparta Praha

Těší ho zodpovědnost, kterou hráči převedli.

„Trochu mi vadilo, že jsme měli dost laciných ztrát. Po zápase jsme se bavili, že je Julda dostal trochu do převahy, kterou měli v úvodu druhého poločasu. Pak se hra vyrovnala a vyšly nám protiútoky. Takhle zodpovědně musí hrát hráči v každém utkání," žádá kouč.

Hancko opět nedohrál

Obranu zpevnil navrátilec Hancko. Jenže zápas opět nedohrál.

„Dávidovo koleno snese určitou zátěž. Navíc mu v první půli soupeř přišlápl palec a měl problém na druhé noze, tak se kluci smáli. Na jednu nohu kulhá a na druhou nemůže došlápnout. Byli jsme domluvení, že dá vědět, když nebude cítit, že může podat stoprocentní výkon. Byli jsme připravení," líčí Kotal.

Kapitán Dočkal byl v poslední době hodně kritizován. S Celtikem si však připsal dvě asistence a patřil k nejlepším. Trenér za něj může být rád.

„Já to takhle neberu. U nás se pořád hodnotí výsledek. S Budějovicemi jsme měli 27 střel. Nadstandardní počet, efektivita ale byla nižší. Pak rozhodnou chyby, které uděláte. Soupeř je dokázal potrestat. Hráče hodnotím komplexně," poukazuje Kotal.

Reklama

Související témata: