Hlavní obsah

Ukázali jsme, že na Evropu máme, cení si Plavšič. Krejčí mu gól nevyhádal

Lille/Praha

Trpký konec. Kdyby Plavšičův gól v závěru nastavení platil, mohli fotbalisté pražské Sparty hrát o postup až do posledního kola základní části Evropské ligy. Španělský rozhodčí Estrada byl ovšem proti, a tak porážka 1:2 v Lille znamená konec nadějí. „Viděl jsem, že domácí hráč naběhl do svého gólmana. To jsem rozhodčímu i říkal. Měl jiný názor,“ láteří Ladislav Krejčí mladší, jehož jediná trefa na udržení naděje nakonec nestačila.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Ladislav Krejčí mladší slaví svoji trefu v Lille.

Článek
Fotogalerie

Teklo jim do bot, museli bodovat. Na Trávníkovu standardku si do vápna soupeře naběhl i brankář Nita. A právě jeho střet s kolegou Maignanem španělský sudí přísně posoudil jako faul.

Spartě tak nebylo nic platné, že Srdjan Plavšič gólmanem vyražený míč poslal ze třiceti metrů pohotově rovnou do sítě. Rozhodčí branku neuznal, Pražané jsou kolo před koncem skupiny vyřazeni.

„Míč se odrazil ke mně za šestnáctku, vystřelil jsem pravačkou z prvního doteku. Viděl jsem, že jde do brány, neviděl jsem, kdo udělal faul. Škoda, že neplatil," líčí Plavšič pro klubovou televizi.

Letenští oslabení Čelůstkovým vyloučením na body nedosáhli, přestože ještě deset minut před koncem vedli.

Šance přišla i v deseti

„Občas jsme měli i hodně štěstí. Podařilo se nám dát gól, pak jsme bohužel dvakrát inkasovali. Velká škoda, strašně nás to mrzí. Jsem rád, že bylo vidět, že jsme bojovali, dokud jsme mohli," kaboní se Ladislav Krejčí mladší, autor úvodního gólu.

„Zkusme standardku," houkl z lavičky trenér Václav Kotal. A juniorský reprezentant ho poslechl. Prosadil se důrazně hlavou po Plavšičově centru.

„Cítili jsme, že můžeme ze standardek hrozit i v deseti. Dali jsme gól, ale pak jsme vedení bohužel neubránili," lituje Krejčí.

Nakonec rozhodl turecký paradox. Zatímco nejlepšího střelce soutěže Yaziciho dokázali hosté uhlídat, dva góly jim dal žolík z lavičky Burak Yilmaz.

„Byl lepší, že měl kvalitnější zakončení. Měl dvě šance, dal nám dva góly," porovnává Krejčí dvě turecké šavle v útoku.

Nasbírali hodně zkušeností

Za týden proti AC Milán tak bude Sparta doma na Letné hrát jen o body a prémie.

„Ukázali jsme, že na Evropu máme. Teď se musíme rychle připravit na derby," poukazuje Plavšič.

„Naše vystoupení ve skupině nebylo tak špatné. Odehráli jsme dva výborné zápasy proti Celtiku, dvakrát jsme vyhráli 4:1. Také výkon doma proti Lille byl dobrý. Postoupit se nám bohužel nepovedlo, jdeme dál," hodnotí čiperný záložník.

„Evropská liga nám dala hodně zkušeností a ukázala, že i s takovými velkokluby můžeme hrát kvalitní utkání. Do budoucna doufám, že nám to jenom pomůže a příští rok budeme ještě úspěšnější," přidává se Krejčí mladší.

Reklama

Související témata: