Hlavní obsah

Blažek není vážně zraněný, zatím má ale naordinovaný klid

PRAHA

Brankář fotbalové Sparty Jaromír Blažek si ze čtvrtečního utkání s FC Vaslui ve 4. předkole Evropské ligy neodnesl vážnější zranění. Dnešní vyšetření vyloučilo zlomeninu v oblasti hrudníku. Přesto zkušený gólman zřejmě vynechá nedělní ligový duel se Hradcem Králové, protože má od lékařů naordinovaný klid.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Gólman fotbalistů Sparty Jaromír Blažek

Článek

Osmatřicetiletý gólman podstoupil vyšetření ihned po příletu z Rumunska a podezření na vážnější zranění se nepotvrdilo. "I tak jsem ale ráno skoro nemohl vstát z postele, špatně se mi dýchá," uvedl Blažek na webu Sparty.

Zatím si on ani lékaři netroufnou odhadnout, kdy bude připraven znovu nastoupit do branky. "O žádných výhledech bych zatím mluvit nechtěl. Doktoři mi naordinovali klid a to je jediné, co s tím můžu v tuhle chvíli dělat. Věřím, že budu co nejdříve v pořádku," dodal.

Blažek se zranil již ve 13. minutě zápasu, který skončil porážkou Sparty 0:2. Před prvním inkasovaným gólem se srazil s protihráčem Gerlemem a následně volný míč dorazil do branky Temwanjera. "Vletěl do mě jak blázen. Kolenem jsem dostal přímo na hrudní kost," popsal Blažek, který však pokračoval ve hře. Následně ale pustil lehký gól, když si srazil míč do branky a o poločase kvůli zdravotním problémům přepustil místo Milanu Švengerovi.

Reklama

Související témata: