Hlavní obsah

Sešívaní, je libo Manchester United, AC Milán či snad Arsenal!? Slavii hrozí giganti

Praha

Sparta a Liberec se s poháry rozloučily. Pondělní los úvodního kola vyřazovací fáze fotbalové Evropské ligy zajímá už jen pražskou Slavii. Nabídka je zvonivá. Do Edenu může dorazit celá plejáda slavných klubů v čele s giganty typu Manchesteru United, AC Milán či Arsenalu. První zápasy se budou hrát 18. února, odvety pak 25. února. Sešívaní začnou venku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předvedou sešívaní další jarní jízdu...? Na snímku Willian z Chelsea a fotbalisté Slavie Praha Alex Král a Jan Bořil během utkání čtvrtfinále Evropské ligy.

Článek

Postup měli v kapse kolo před koncem skupiny. V Leverkusenu však ještě hráli o první místo, kterým by si vykopali nasazení pro los. Po výrazné porážce na ně museli slávisté zapomenout.

V osudí budou mezi nenasazenými, takže se vyhnou Benfice Lisabon, Lille, Dynamu Kyjev, San Sebastianu nebo Olympiakosu Pireus.

První koš je po pravdě těžší váha, dvanáct vítězů skupin Evropské ligy a čtyři týmy z třetích míst skupin Ligy mistrů s lepší bilancí.

„Los je hodně ošidný, někdy vypadá daný tým jako zvučné jméno, ale není ve formě, někdy je to naopak. Přál bych si za soupeře tým, který by nám typologicky vyhovoval, někoho z Holandska například. Ajax nebo PSV," přemítal trenér Jindřich Trpišovský hned po zápase, kdy ještě neznal kompletní seznam možných soupeřů.

Trpišovský bere Glasgow Rangers

„Ideální by byl mix klubu s velkým jménem a zároveň šancí přes něj postoupit. Kdybych měl říct jeden konkrétní tým, tak asi Glasgow Rangers," přeje si trenér Slavie.

Ostrovy ho tradičně přitahují, výběr má pestrý. Vedle Skotů také anglický kvartet Manchester United, Arsenal, Tottenham, Leicester. Hrozí také Italové. AC Milán, který vyřadil Spartu, spolu s ním AS Řím a Neapol. Španělsko zastupuje Villarreal, Německo pak Hoffenheim, na Leverkusen teď Slavia znovu narazit nemůže.

O Ajaxu a PSV byla řeč, zbytek světa představují Dinamo Záhřeb, Bruggy a Šachtar Doněck.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen