Hlavní obsah

UEFA prodloužila termíny na dohrání jednotlivých kol pohárů

Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) stanovila nejzazší termíny, do kterých se musí dokončit jednotlivá kola jarní vyřazovací fáze evropských pohárů. Kluby mají k dispozici prodloužené lhůty, pokud by nemohly zápasy kvůli koronavirovým komplikacím odehrát v původním termínu. Osmifinále Ligy mistrů se může dokončit až o půl měsíce později, úvodní kolo play off Evropské ligy pak o týden. UEFA o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Sport.cz

UEFA prodloužila termíny na dohrání jednotlivých kol poháru (ilustrační foto)

Článek

Poslední odvetné zápasy osmifinále Ligy mistrů se mají odehrát 17. března. UEFA v souvislosti s pandemií stanovila prodlouženou lhůtu na dokončení kola, a to nejpozději do 2. dubna. Úvodní čtvrtfinálové duely jsou plánované na 6. a 7. dubna.

V Evropské lize, v níž se představí i pražská Slavia proti anglickému Leicesteru, se odehrají odvety úvodního kola vyřazovací fáze 25. února. Lhůtu pro dokončení kola stanovila UEFA na 5. března, šest dní před úvodními zápasy osmifinále. Podobně evropská fotbalová unie posunula nejzazší termíny i u dalších kol evropských pohárů.

UEFA vyzvala kluby, aby spolupracovaly s místními úřady a získaly výjimku z opatření proti koronaviru, jako jsou uzávěry hranic a požadavky na povinné karantény. Pokud by neuspěly, má domácí tým zajistit konání zápasu na neutrální půdě.

Koronavirová pandemie výrazně narušila minulý ročník evropských pohárů. Liga mistrů i Evropská liga byly přerušeny a nezvykle se dohrávaly až v srpnu v jedné zemi.

Reklama

Související témata: