Hlavní obsah

Sešívaní, pozor na vzteklouna! Naštvaný je nejnebezpečnější

Leicester/Praha

Odchovanci často mívají v mateřských klubech těžký život. Třiadvacetiletý křídelník Harvey Barnes se ovšem v Leicesteru činí, v říjnu si dokonce odbyl debut ve fotbalové reprezentaci Anglie. „Za poslední rok jsem se svým výkonem spokojený. Hodně jsem pochopil, je třeba nejen dávat góly, ale hlavně být i týmový. Mám velkou motivaci dostat se zpátky do reprezentace. Věřím, že pozvánku zase dostanu,“ doufá mladík, který by tak mohl narazit nejen na Slavii v Evropské lize, ale také na českou reprezentaci na letním odloženém mistrovství Evropy.

Foto: Michael Regan, ČTK/AP

Fotbalisté Leicesteru se na duel Evropské ligy v Praze proti Slavii naladili vítězně, když v Premier League porazili 3:1 obhájce titulu Liverpool. Harvey Barnes z Leicesteru bojuje o míč s Ozanem Kabakem z LFC.

Článek

Pěkný vztekloun. Před středečním tréninkem se musel zpovídat ze zvláštní vlastnosti. Nejlíp prý hraje, když je rozčílený…

„Asi to tak je. Ale spíš, když jsem byl mladý. V poslední době se už lépe ovládám," uznal Harvey Barnes během online tiskové konference.

Vypadá jako kliďas, ale zdání klame. „Neříkám, že chodím po světě a napadám lidi. Každý člověk má ale něco, co ho rozčílí, a pak je schopný vydat ze sebe to nejlepší. Já na to nespoléhám, ale každého přece něco popožene dál," hájí se.

Procházka Prahou odpadá

Leicester dostal výjimku z protikoronavirových opatření, aby mohl čtvrteční úvodní duel prvního kola vyřazovací části Evropské ligy odehrát.

Lišky nicméně smějí strávit v Praze jen 24 hodin. Proto absolvovaly předzápasový trénink ještě v Anglii a do Čech přiletí až k večeru.

„Bohužel asi nebudeme moci odejít z hotelu. Bylo by moc hezké jít se trochu projít a podívat se po Praze. Ale budeme muset zůstat na hotelu a připravovat se na zápas," lituje Barnes.

Kouč Leicesteru se do Edenu vrací po třech a půl letech. V létě 2017 tady Brendan Rodgers ještě coby trenér Celtiku Glasgow uhrál se Slavií bezbrankovou remízu v přípravném utkání.

„Jsme v pohodě. Koronavirus trápí celý svět. Nemyslím, že nám zkrácení pobytu v Praze nějak narušilo plány a přípravu. Ve středu trénink ještě doma, pak vyrazíme o něco později, než bychom jeli normálně. Do Prahy se ale těšíme," ujišťuje Rodgers.

Zkusí získat trofej

Leicester se do jarní fáze evropských pohárů dostal teprve podruhé. Evropská liga je pro něj o něco atraktivnější než pro největší anglické kluby.

„Liga mistrů je pro každého samozřejmě více vysněnou soutěží, ale i Evropská liga je hrozně zajímavá. Velká soutěž. A je lákavé ji zkusit vyhrát. Budeme se chtít dostat co nejdál. Ale soustředíme se jen na nejbližší kolo," líčí Barnes.

„Je pravda, že na vyřazovací fázi řada z nás není zvyklá, já jsem ještě nikdy na dva zápasy nehrál. Musíme se naučit, jak se s tím vypořádat. Bude to hodně zajímavé," těší se mladý anglický reprezentant.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články