Hlavní obsah

S bývalým spoluhráčem z Anderlechtu se Stanciu o fotbalu moc nebavil. Ani o tom, že Slavia je ve formě

Praha

Nejdřív si vyměnili esemesky, pak si slavistický záložník Nicolar Stanciu a belgický legionář ve službách Leicesteru Youri Tielemans i zavolali. Hráli spolu před pěti let v Anderlechtu, když královský klub z Bruselu získal v sezoně 2016/17 ve své zemi mistrovský titul. První odešel z Belgie Stanciu, jehož cesta vedla do Edenu přes pražskou Letnou a saúdskoarabské Al Ahlí, půl roku po něm se vydal na první zahraniční štaci Tielemans. Nejdřív do Monaka, odkud si ho půjčil anglický Leicester na hostování, které se pak změnilo v přestup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie střílí gól.

Článek

„Moc často v kontaktu nejsme, ale tentokrát jsme si před naším vzájemným zápasem zavolali. Bavili jsme se o všem možném, nejen o fotbale a zápase," prozrazoval před čtvrtečním utkáním Evropské ligy mezi Slavií a Leicesterem Nicolae Stanciu, že se bývalému spoluhráči z Anderlechtu sám ozval.

Mimochodem spoluhráči narozenému ve stejný den, jako Stanciu, tedy 7. května, ovšem o čtyři roky později.

Slavia Praha - Leicester City
První zápas vyřazovací fáze Evropské ligy se hraje dnes v 18.55 v pražském Edenu, řídí ho Ital Guida, přímý přenos vysílá ČT Sport, online reportáž můžete sledovat na www.sport.cz
Předpokládané sestavy: Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Deli, Bořil - Provod, Holeš - Sima, Stanciu, Olayinka - Kuchta.
Leicester: Schmeichel - Amartey, Evans, Söyüncü, Thomas - Tielemans, Choudhury - Ünder, Maddison, Barnes - Vardy.

„Jsem rád, že se s ním zase potkám. A ještě raději, že se střetneme s Leicesterem, protože má plno skvělých hráčů. I třeba Maddisona operujícího ve středové řadě našeho soupeře, o němž se před zápasem hodně mluví. Moc se těším, vždyť Leicester před pár lety vyhrál Premier League," připomněl Stanciu senzační tažení Lišek za titulem v sezoně 2015/16.

Slávisty čeká proti Leicesteru maturita. Soupeř je těžko čitelný, ví trenér Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

I proto se Slavia chystala na vyřazovací duely Evropské ligy velice pečlivě. „Pracovali jsme celý týden, protože jde o velký zápas pro každého z nás a také pro klub," vnímá rumunský legionář velké očekávání, které nadcházející pohárovou konfrontaci provází.

„Celý náš tým je ve velice dobré formě, všichni odvádí svou práci. A výborně. Snažíme se hrát dobře a kombinačně a fotbal nás baví," libuje si  Stanciu, že český mistr je momentálně v dobrém rozpoložení.

On také, což na jaře v ligových zápasech potvrzuje. Teď naposledy v duelu proti Pardubicím, kdy se blýskl i parádním gólem zpoza šestnáctky.

„Nicovi sedí současné složení mužstva, v němž jsou nebezpeční Kuchta, Sima, Holeš. Pozornost mířící dřív převážně na něho se proto musí rozprostřít na víc hráčů, on má na hřišti víc místa i volnosti a jeho výkony jdou nahoru," pochvaluje si trenér Jindřich Trpišovský formu Stanciua.

„Opravdu se cítím dobře a užívám si každou minutu, co jsem na hřišti," přitakává rumunský legionář, o němž slávistický kouč opakovaně tvrdí, že má větší radost z týmových úspěchů a výher než z vlastních střeleckých zásahů a individuálních statistik.

„Jsem dobrý, když jsem u míče a mohu spoluhráčům nahrávat, ale není to jen o mně. Tým mi hodně pomáhá," potvrzuje Stanciu.

Jak dopadne v Edenu první zápas EL mezi Slavií a Leicesterem?
Vyhraje Slavia
50 %
Zápas skončí remízou
19 %
Zvítězí Leicester
31 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2824 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články