Hlavní obsah

Leicester možná nečekal takovou úroveň, mínil Provod, že Slavia soka zaskočila

Patřil k nejlepším fotbalistům Slavie! Záložník Lukáš Provod v úvodním duelu 1. kola play off Evropské ligy proti Leicesteru City čelil ve středu pole hvězdám jako jsou Maddison, Tielemans či Ndidi. A vskutku v ničem za elitou Premier League nezaostával. Skvěle pracoval v defenzivě, obstojně plnil i ofenzivní úkoly.

Možná, že jsme Leicester trochu zaskočili, říká Lukáš ProvodVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Ve druhém poločase jsme se dotkli svého maxima, chválil Jindřich Trpišovský

„Leicester byl v přechodu do útoku snad ještě rychlejší, než jsme si ze záběrů v rámci taktické přípravy mysleli," usmíval se Provod, který s bravurou zvládl pozici ve středu zálohy.

Přitom čelil skutečným hvězdám nejen v rámci sestavy Leicesteru, ale i celé Premier League. „Jsou velice nevyzpytatelní," komentoval hru Maddisona, Tielemanse či Ndidiho.

„Berou si balon i v okamžiku, kdy jsou pod tlakem. Věděli jsme, že je potřeba bránit je neustále hodně těsně a nedovolit jim hrát silnější nohou. Jakmile totiž dostanou prostor, i pod tlakem jsou schopní vykouzlit přihrávku na Vardyho či některého z dalších útočníků," klaněl se kvalitě protivníků Provod.

„Jakkoliv to bylo těžké, všechny souboje jsme si užívali, protože šlo o top protivníky z top soutěže. Jde o skvělé porovnání pro každého z nás," vysvětloval Provod.

Bezbrankovou remízu opora červenobílých po zápase brala s povděkem. „Překvapilo nás, že zvolili odlišnou taktiku ve srovnání se zápasy v Premier League. Napadali nás mnohem výše než při střetnutích v domácí soutěži. Ale myslím, že i tak jsme si dokázali vytvořit dobré pozice," říkal Provod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

James Maddison z Leicesteru a Abdallah Sima ze Slavie během utkání vyřazovací části Evropské Ligy.

„Výkon z druhé půle, zejména její první části, nám vlil krev do žil směrem k odvetě. To jsme byli vážně nebezpeční. Drželi jsme totiž lépe balon a také Leicester tolik nenapadal. Jen jsme měli ještě lépe řešit situace v poslední třetině hřiště. Pokud zvládneme v odvetě stejně dobře defenzivu, určitě může postoupit, protože věřím, že je překonáme," mínil Provod.

Je jedním z borců, kteří dostali velký prostor při souboji proti Midtjyllandu v play off Ligy mistrů, kdy Slavia rovněž v úvodním zápase doma remizovala taktéž 0:0, v odvetě ovšem schytala čtyřbrankový příděl a musela se smířit s účastí právě v Evropské lize. „Jenže já si myslím, že od souboje s Midtjyllandem jsme se hodně posnuli. Jsme mnohem vyspělejší," ujišťoval Provod, že žádný krach jako před pěti měsíci se opakovat nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ze Slavie Praha a Luke Thomas z Leicesteru během utkání vyřazovací části Evropské Ligy.

„Já si naopak myslím, že jsme Leicester zaskočili naším výkonem. Dost pravděpodobně nečekali výkon na takové úrovni. Po představení v druhém poločase čtvrtečního zápasu můžeme jít do odvety sebevědomě," pronesl Provod.

S notnou rezervou bral tvrzení trenéra protivníků Rodgerse, který kritizoval stav hrací plochy. „Kdyby měl příležitost vidět další hřiště v Česku, divil by se, na čem tady hrajeme fotbal. Trávníkářům patří poklona, jak dobře plochu připravili," tvrdil Provod a ujišťoval, že Slavia nebude mít problém náležitě se psychicky nachystat na nedělní souboj v Teplicích.

„Jestliže chceme na konci ligy slavit titul, nesmíme zakolísat. Určitě to není tak, že by všichni řešili odvetu v Anglii a nikdo nemyslel na nejbližší duel," ujišťoval Provod, že konfrontace na mezinárodní scéně bude nyní na tři dny zcela vytěsněna.

Reklama

Související témata: