Hlavní obsah

Vzhůru do Anglie za postupem! Covid vzal Slavii dva hráče

Praha
Aktualizováno

Šance na postup je po domácí remíze 0:0 reálná. Fotbalisté pražské Slavie odlétají ke čtvrteční odvetě prvního kola vyřazovací části Evropské ligy do Leicesteru téměř kompletní. Z hráčů, kteří jsou na pohárové soupisce, zůstávají v Praze jen Stanislav Tecl a Petr Ševčík. Oba prodělali covid-19 a teprve v neděli jim skončila karanténa, Ševčík se navíc dává dohromady po zranění kolena. Z B-listu doplní sestavu mladík Denis Višinský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Bah ze Slavie Praha a Harvey Barnes z Leicesteru během utkání prvního kola vyřazovací části Evropské Ligy.

Článek

O víkendu svěřenci Jindřicha Trpišovského remizovali v Teplicích 1:1, Leicester vyhrál na hřišti Aston Villy 2:1. Důležité pro sešívané je, aby ve čtvrteční odvetě mohli nastoupit pokud možno v plné síle.

„Otazník visí jedině nad Tomášem Holešem, který si v úvodním duelu poranil kotník. Jinak máme k dispozici všechny hráče, kteří jsou na soupisce pro Evropskou ligu. Standa Tecl a Petr Ševčík se budou připravovat a trénovat v domácích podmínkách," líčí pro klubový web asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

„Takovýto zápas je velký svátek. Všichni se moc těšíme, hráči, kompletně celý klub, naši fanoušci. Jedeme tam s dobrým výchozím postavením z domácího duelu. Uděláme všechno, aby se to povedlo," dodává ještě.

Ve druhém poločase jsme se dotkli svého maxima, chválil Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

"Odveta pro nás bude docela těžká, ale věřím, že jsme připravení a postoupíme," přidává se nigerijský křídelník Peter Olayinka.

Odveta je na programu ve čtvrtek ve 21:00 českého času. Kromě tradičních videorozborů sešívané čeká ve středu v podvečer předzápasový trénink. Ve čtvrtek pak dopolední rozcvičení a večerní utkání.

Po oraništích, na nichž se v české zimě hraje liga, se slávisté těší i na trávník v Leicesteru, který má skvělou pověst. "Hřiště bude určitě kvalitnější než v Teplicích," usmívá se Olayinka.

Reklama

Související témata: