Hlavní obsah

Soupeř na přání! Přes Rangers může Slavia klidně postoupit, Sima je blízko Premier League

Praha

Sešívaná pohádka pokračuje. Na postup fotbalistů pražské Slavie do osmifinále Evropské ligy se bude dlouho vzpomínat. Další kapitolu napsal páteční los. Posílá Slavii znovu na Ostrovy, tým navíc čeká duel se soupeřem, jehož si kouč Trpišovský vybral. Glasgow Rangers jsou ke všemu podle bookmakerů naprosto hratelným soupeřem. Na postup českého týmu nasadili kurz 2,01, Skotové se sází v poměru 1,8:1.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Syn slavného otce, Ianis Hagi z Rangers.

Článek
Fotogalerie

Postup přes Leicester, třetí tým Premier League, má zvuk. Senzacím však ještě nemusí být konec.

„Slavia je šťastný klub, los jí opět přál. Glasgow Rangers byli z hlediska atraktivity a sportovní úrovně nejlepší možností z osudí. Navíc si je přál trenér Trpišovský i slávistická ikona Vladimír Šmicer, který se těší na setkání s bývalým spoluhráčem Stevenem Gerrardem, dnes trenérem Rangers," hodnotí Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Je to sportovní zázrak, říká o postupu Slavie Jindřich Trpišovský. Teď by se rád podíval na Old TraffordVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Duely Sparty s Celtikem máme všichni v živé paměti, Rangers jsou ale aktuálně o krok dál. Domácí ligu válcují zcela suverénně, v prvním kole pak Skotové doslova rozstříleli Antverpy. Slavii tak nečeká snadný soupeř, kterému v evropské soutěži nebude chybět ani motivace. Dvojzápas bude ohromná bitva, která nemá výraznějšího favorita," avizuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Stejně jako proti Liškám, také s Jezdci začnou sešívaní doma v Edenu.

„Zatím 81 % sázkařů tipuje výhru Slavie s kurzem 2,24. Na Rangers sází 18 % lidí v kurzu 3,18 a jen 2 % přijatých sázek je na remízu 3,56. Hodně se teď také sází, že v zápase padnou maximálně dvě branky. Nebo na postup Slavie s kurzem 1,90, kde to naši bookmakeři vidí 50:50," hlásí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Kurz nasadili i na Trpišovského

S přibývajícími sportovními úspěchy každopádně budou přibývat starosti šéfovi Slavie Jaroslavu Tvrdíkovi s udržením kádru i do další sezony. Anglická média po čtvrtečním duelu začala v souvislosti s útočníkem Simou střílet sumy na úrovni 50 milionů liber a otázka je, kdo další v hledáčcích britských skautů ulpěl nebo teprve ulpí po zápasech s Rangers.

Podle bookmakerů Fortuny je největším aspirantem na stěhování do Premier League během letní přestávky zmiňovaný Sima v kurzu 3:1. O vysněné angažmá se důrazným výkonem a vstřelenou brankou přihlásil také Provod (4:1). Svého kurzu se každopádně dočkali i další hráči a jakkoli před nedávnem prodloužil v Edenu kontrakt, kurz 30:1 bookmakeři nasadili i na kouče Trpišovského.

Anglické kluby největšími favority

Jaké jsou nyní další šance Slavie na postup proti Rangers a jaké má šance třeba na celkové vítězství v soutěži?

Kurzy na postup jsou u českých kanceláří velmi vyrovnané. V úvodním domácím zápase bude ale favoritem Slavia.

„Pokud vyřadíte třetí tým Premier League, můžete myslet už opravdu vysoko. Zůstaňme ale střízliví, na celkové vítězství Slavia nepatří k favoritům. Ve hře jsou stále ještě velkokluby," poukazuje Urbanec.

Výš než Slavii pasují bookmakeři Manchester United, Tottenham, Arsenal, AC Milán, Ajax, Villarreal, na stejnou úroveň staví např. osmifinálového soupeře Glasgow Rangers. Anglické kluby jsou největšími favority EL i podle sázkařů Tipsportu.

Reklama

Související témata: