Hlavní obsah

Slavia - Rangers 1:1I s Rangers remíza. Tentokrát ovšem pro Slavii zrádná

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Stanciu 1 : 0
36. Helander 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Stejně jako před třemi týdny proti anglickému Leicesteru uhrála pražská Slavia v Edenu s Rangers FC remízu, jenže v prvním osmifinále Evropské ligy remízu zrádnou. Duel se skotským protivníkem skončil totiž 1:1, i když pro Pražany se po rychlém gólu Stanciua vyvíjel náramně. Půlhodiny totiž soupeře jasně přehrávali, jenže pak si nechali dát hodně laciný vyrovnávací gól. Ten je zmrazil natolik, že už se do patřičného tempa nedostali a s povděkem brali nerozhodný výsledek. Odveta za týden v Glasgowě proto bude pro Trpišovského tým hodně těžká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie se raduje z gólu proti Glasgow Rangers.

Článek
Fotogalerie

Parádní trefa. Stanciuovou pravačkou zatočená tak, že se gólman Rangers McGregor po balonu mířícím k tyči jen díval. A to všechno po necelých sedmi minutách, kdy rumunský legionář znovu demonstroval, jak důležitým, a hlavně rozdílovým hráčem momentálně pro Slavii je.

A to přitom v zimě podle nedávného Tvrdíkova přiznání v Edenu zvažovali, zda ho neposlat o štaci dál.

Na jaře se Pražané přesvědčují, jaký potenciál v něm mají. V lize, hlavně však na evropské scéně.

Po opatrném úvodu totiž dal vedoucí gól Slavii jiskru, štávu a hlavně nesmírný drajv. Všude byli domácí dřív, většinu míčů měli červenobílí, celou první půlhodinu skotského protivníka vůbec k ničemu nepustili.

Mohli přidat i druhou branku, ale další pokus Stanciuovi už nevyšel, ze závarů v šestnáctce Skotů nic nebylo a Provodovu ránu z trestného kopu McGregor také vyrazil.

O to větší škoda pro Pražany, že hned první jen trochu nebezpečnou situaci před svou bránou nezvládli. Po standardní situaci nechal Kolář mladého Hagiho vrátit míč prakticky z brankové čáry zpátky do šestnáctky a Helander pohodlně vyrovnal.

Samozřejmě že gól vyvedl domácí z rytmu a konceptu. Nechtěli a neměli inkasovat, což byla jedna z Trpišovského premis pro konfrontaci s Rangers, a přitom jim sami branku nabídli.

Masopust střídající do druhé půle Olayinku měl hru Slavie rozhýbat, oživit, navodit tempo jako v úvodu střetnutí, jenže i on se mezi mdlými spoluhráči ztratil. I proto nedělal Gerradovu týmu problém vývoj druhé půle kontrolovat a platonické snažení domácích v poklidu eliminovat. Zvláště když čtvrthodiny před koncem odstoupil slávistický dirigent Stanciu.

I ke gólu měli Rangers blíž, protože dvacet minut po přestávce měl Kolář hodně práce, aby střelu Kenta vytáhl nad břevno, několik jejich pokusů o rychlé výpady rovněž naznačilo, jak dovedou být nebezpeční.

Na rozdíl od předchozích vystoupeních v Evropské lize na soupeřově půdě ale tentokrát zůstali jen u jednoho gólu. A protože v poslední minutě lapil McGregor bravurně Masopustovu hlavičku doslova na brankové čáře, dospělo první osmifinále k remíze, kterou bral s daleko větším povděkem čerstvý skotský mistr.

První osmifinále Evropské ligy
Slavia Praha - Rangers FC 1:1 (1:1)
Branky: 7. Stanciu - 36. Helander. Rozhodčí: Hategan - Marinescu, Gheorghe (všichni Rum.) - Di Bello (video, It.). ŽK: Masopust - Barišič, Davis.
Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Zima, Bořil - Holeš - Sima, Provod, Stanciu (76. Lingr), Olayinka (46. Masopust) - Kuchta (72. Oscar). Trenér: Trpišovský.
Rangers: McGregor - Patterson, Goldson, Helander, Barišič - Kamara (88. Zungu), Davis, Aribo (82. Roofe) - Hagi (62. Arfield), Morelos, Kent. Trenér: Gerrard.
Další zápasy
Oznámkujte výkon Slavie v prvním utkání s Rangers (jako ve škole od 1 do 5)
1
3,5 %
2
22,2 %
3
51,2 %
4
13,2 %
5
9,9 %
Celkem hlasovalo 7421 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen