Hlavní obsah

Slavia způsobila Arsenalu šok a katastrofu, píší v Anglii

Londýn/Praha

Za katastrofu a šok pro Arsenal označují britská média gól Tomáše Holeše v nastavení úvodního čtvrtfinále Evropské ligy na Emirates Stadium, díky němuž si Slavia odváží z Londýna pro odvetu velmi nadějnou remízu 1:1. Podle ostrovních novinářů tak nyní visí osud Kanonýrů v pohárové Evropě na vlásku.

Podle Jindřicha Trpišovského měl zápas dva hrdiny. Superlativy si zaslouží duo Kolář, HolešVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

„Katastrofa pro Kanonýry," hlásí titulek internetového vydání listu Daily Mail, podle něhož zmar nad inkasovaným gólem v posledních sekundách zápasu dobře ilustrovala reakce kouče domácích Mikela Artety, jenž vztekle mrštil lahví s vodou o zem.

Britští novináři vyčítají Arsenalu zahozené šance. Shodují se, že ale domácí byli opravdu nebezpeční až poté, co v poslední fázi zápasu přišli na hřiště Pépé a Aubameyang. „Ti konečně dodali hře Arsenalu potřebný říz k tomu, aby Slavii zlomil," uvádí Daily Mail.

Už se to hodnotí krásně, ale zápas se nevyvíjel podle našich představ, říká Lukáš ProvodVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Jenže Slavia hrála se sebevědomím náležícím týmu, který si užívá skvělou jízdu jak v domácí soutěži, tak v Evropské lize. Dobře bránila, nebála se držet míč i na vlastní polovině a vyrážet ve více hráčích vpřed," píše dále list.

Server stanice BBC v titulku reportáže z utkání uvádí, že Slavia gólem v závěru „Arsenal šokovala". Upozorňuje, že pro londýnský tým, jemuž v lize patří až desáté místo, je Evropská liga jedinou realistickou šancí, jak si vybojovat místo na evropské scéně pro příští sezonu.

„V Lize mistrů si nezahrál od sezony 2016/17 a příští týden ho čeká v Praze velký test při snaze postoupit do semifinále. Proti posledním zápasům sice podal Arsenal lepší výkon, ale proti soupeři, který vyřadil Leicester a Rangers, jen výjimečně vypadal opravdu přesvědčivě," hodnotí BBC.

Tomáš Holeš nastoupil poprvé na stoperu. Klobouk dolů, pěli na něj ódy spoluhráčiVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

I The Sun uznává, že Slavia na Emirates Stadium obstála. „Po vyřazení Leicesteru a Rangers v předchozích kolech přijela Slavia do Severního Londýna s vědomím, že z až desátého nejlepšího týmu Anglie nemusí mít velký strach," uvádí.

„Nechala v zapomnění pláč nad debaklem 0:7 při posledním výjezdu na Emirates v základní skupině Ligy mistrů z října 2007. I když ani teď nebylo pro českého šampiona vše přímočaré, protože dorazila bez všech čtyř svých středních obránců," zdůraznil list trable kouče Jindřicha Trpišovského se sestavou.

Samozřejmě nemohlo chybět upozornění, že jedním z absentujících je i Ondřej Kúdela, jenž si vedle léčení zranění z reprezentačního duelu odpykával jednozápasový provizorní trest od UEFA udělený v důsledku stále vyšetřované kauzy kolem údajného rasistického útoku na Glena Kamaru z Rangers.

„Slavia sice tato obvinění vehementně odmítá, ale příliš si nepomohla, když se její hráči odmítli připojit k těm z Arsenalu, kteří před úvodním hvizdem poklekli," všiml si list, že fotbalisté pražského celku zůstali stát.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen