Hlavní obsah

Reakce na Kúdelu: Zakrývání úst? Dával bych žlutou kartu, navrhuje Seedorf

Podle Clarence Seedorfa by fotbalisté, kteří na rozhodčího nebo soupeře promluví se zakrytými ústy, měli dostat kartu. Bývalý nizozemský reprezentant to prohlásil v reakci na aféru, kterou rozpoutala roztržka mezi slávistickým stoperem Ondřejem Kúdelou a Glenem Kamarou z Rangers.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Glen Kamara Z Rangers (vlevo) ve slovní přestřelce s Ondřejem Kúdelou z týmu Slavie.

Článek

K incidentu došlo v závěru vyhroceného osmifinále Evropské ligy, kdy se Kúdela naklonil ke Kamarovi a něco mu se zakrytými ústy řekl. Podle finského záložníka šlo o rasistickou urážku, což český reprezentant popřel.

UEFA Kúdelovi preventivně zastavila činnost na jedno utkání a případ dál vyšetřuje, stejně jako obvinění, že Kamara po zápase českého fotbalistu v útrobách stadionu fyzicky napadl.

Zakrývání úst při komunikaci na hřišti se podle Seedorfa stalo v poslední době běžnou věcí a to se čtyřnásobnému vítězi Ligy mistrů s Ajaxem, Realem Madrid a AC Milán nelíbí. Vše by proto vyřešil jednoduchým pravidlem.

Sport musí být transparentní

"Mělo by to být na trávníku zakázáno. Sport musí být transparentní, tak proč si zakrývat pusu, když něco musím říct soupeři?" prohlásil na on-line konferenci Evropské rady zabývající se rasismem.

"Při mluvení se spoluhráči nebo trenérem je to v pohodě. Ale mluvit takhle s rozhodčím nebo soupeřem by podle mě mělo být v každém sportu zakázané. Musí za to být žlutá karta, abychom se podobného chování zbavili," uvedl pětačtyřicetiletý Seedorf.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Slávista Ondřej Kúdela (vpravo) během bouřlivého sporu s Glenem Kamarou z Rangers (druhý zleva).

"Viděl jsem, že hráči v poslední době takhle začali komunikovat a v uplynulých týdnech a měsících z toho bylo několik rasistických situací. Přitom zavedením pár pravidel to jde všechno vyřešit," prohlásil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen