Hlavní obsah

Favoritem je stále Arsenal, sázkaři ovšem tipují i celkový triumf Slavie

Nadějná konstelace. Fotbalisté pražské Slavie si minulý týden v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy na Arsenalu připsali velmi nadějný výsledek 1:1, díky němuž před domácí odvetou se slavným sokem může dál pomýšlet na fantastický postup. Kanonýři byli v utkání lepším týmem, Holešova branka v nastavení ale karty rozdala jinak, než by si Londýňané přáli. Arsenal i tak zůstává favoritem na postup, přičemž sázkový kurz v kontextu prvního zápasu vzrostl z 1,32:1 na 1,52:1. Postupový kurz na Slavii naopak poklesl z 3,6:1 na stávajících 2,62:1.

Na penalty by Jindřich Trpišovský neměl nervy se dívat, schoval by se do kancelářeVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Zatímco posun kurzů není až tak výrazný, samotní sázkaři vycítili, že sešívaní skutečně mají šanci. Před prvním duelem byly vklady rozloženy poměrně jednoznačně a Slavii na postup věřilo „jen" 17 % sázkařů, teď je situace naprosto otevřená, důvěra v Arsenal tu ve Slavii převyšuje jen nepatrně v poměru 55/45.

„Gólových šancí Arsenalu minulý týden bylo prostě moc. Pro Slavii bude téměř nemožné podruhé gólově vynulovat útočná esa jako jsou Lacazette, Aubameyang a další hráči," předpovídá Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Jan Bořil věří, že si na domácí zápas s Arsenalem schoval postupový gólVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Slavia se v prvním utkání přesvědčila, že i s týmem, jakým je Arsenal, se za určitých okolností dá hrát fotbal. Individuální a technické dovednosti Gunners jsou viditelně dál, odvážná hra a týmové pojetí ale i tentokrát může přinést kýžený výsledek. Mikel Arteta se i v odvetě bude muset vyrovnat s absencemi některých opor, z tábora Slavie proti tomu chodí nadějné zprávy o možném nasazení Simy a Olayinky," říká optimističtěji Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Slavii stačí k postupu i bezbranková remíza. „Přesto si 64 % sázkařů myslí, že Kanonýři v Praze nenechají nic náhodě. Vítězství v Evropské lize je pro ně jedinou možností, jak si zahrát v příští sezoně evropské poháry, a proto dají do zápasu vše, což naznačuje i kurz 1,78. Vítězství Slavie tipuje 31 % lidí v kurzu 4,94 a 5 % si tipnulo remízu, které bookmakeři dali kurz 3,82," uvádí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Tiket se Slavií a Pittsburghem

Je fakt, že Slavia doma v pohárech neprohrála od podzimu 2019, kdy padla s Interem Milán. K této skutečnost nejspíš přihlížejí i tipéři.

„Sázkaři se nebojí tipovat pro Slavii ani výhru v celé soutěži. Evidujeme tiket s tipem Slavia vítěz EL (30:1) a Pittsburgh vítěz NHL (18:1), který by v případě úspěchu obou klubů při vsazené částce 1000 korun a kurzu 540:1 dal výhru přes půl milionu korun," poukazuje Urbanec.

Sešívaní by však nejdříve museli vyřadit Kanonýry. „Kúdelův návrat je s ohledem na čerstvý disciplinární trest ztracen. V nedělním derby se každopádně síla týmu trenéra Trpišovského prokázala i bez řady hráčů. Arsenal bude mít ohromnou motivaci a navzdory úvodnímu výsledku je pro mě mírným favoritem. V kontextu výše kurzů je ale naprosto správné, že sázkaři začali více zkoušet i Slavii," souhlasí Hanák.

„Často tipující odhadují i počet gólů v odvetě. Pravděpodobnost, že uvidíme alespoň 3, ohodnotili sázkoví experti kurzem 2,05. Na možnost, že padnou alespoň 2 branky, je kurz 1,34," dodává Světlíková.

Reklama

Související témata: