Hlavní obsah

Vstup? Ustrašenej a nedůraznej, mrzí Radu čtyřka od Celtiku. Teď čeká peklo

Bojovali, rvali se, přesto je za týden při odvetě ve Skotsku čeká těžká šichta. Dvojitý úder v úvodní čtvrt hodině nalil borcům z Glasgow sebevědomí a jabloneckým fotbalistům vítr z plachet. Zelenobílí nestačili doma na slavný Celtic a play off Evropské ligy se jim vzdálilo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada na tiskové konferenci před úvodním utkáním 3. předkola Evropské ligy s Celtikem Glasgow.

Článek

„Soupeř má kvalitu, je zkušený. Dobře kombinoval, hrál hodně vysoko," řekl na tiskové konferenci po prohře 2:4 trenér Petr Rada. Z výsledku byl zklamaný, na čtvrteční partii se těšil stejně jako celý region. Kulisa byla dobrá, byť vyprodáno nebylo. Jenže sotva domácí fandové usedli na svá místa, už jejich miláčci doháněli dvougólový deficit. Celtic předvedl ve 12. a 16. minutě dva výpady, první zakončil opakovanou ranou levačkou Abada, druhý po úniku dloubákem k tyči japonský rychlík Furuhaši, který v létě přišel z Kobé.

„Dostali jsme dvě laciné branky, kdy nás vykombinovali, i když jsme tam byli v dostatečném počtu lidí. Vstup byl z naší strany hodně ustrašenej a nedůraznej," povzdechl si kouč zelenobílých. Celtic byl nebezpečnější. Ale i Jablonečtí v sestavě se Surzynem, jenž na pravém kraji obrany nahradil Štěpánka, našli okénka v defenzivě slovutného soka. Pilař dostal krásný balon za obranu od Považance a hravě překonal největší hvězdu tohoto dvojzápasu Harta, čerstvou posilu hostů a bývalou gólmanskou jedničku anglické reprezentace.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Celtiku Liel Abada (vpředu) se raduje v Jablonci se spoluhráčem Nirem Bittonem v utkání 3. předkola Evropské ligy.

„Po kontaktním gólu jsme najednou zjistili, že s nimi můžeme hrát," připomněl Rada moment, který jeho mužstvo nakopl. Přesto i v dalším průběhu duelu hořelo víc před Hanušem, který lovil míč ze sítě ještě dvakrát. Po změně stran nestačil na dorážku Forresta, v poslední minutě ho pokořil také Christie, přitom chvíli předtím usměrnil po Malinského lobu balon do vlastní brány Bitton. Čtvrtý zásah Jablonecké tedy dost bolel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Doležal z Jablonce a Nir Bitton ze Celtiku.

„Padl po autovém vhazování. Soupeř při nich vždycky dlouho drží míč, pak nám tam zaběhne za našeho hráče a odcentruje, hlavičkující hráč je nedostatečně obsazenej... Byl to nejhloupější gól, který jsme v utkání dostali," štvalo Radu, jenž na Celtic Parku tuší lopotu.

„Bude to těžký. Škoda, že to neskončilo 2:3, kdy gól venku už v letošní pohárové sezoně nemá dvojitou hodnotu," připomněl. Jeho svěřence navíc čeká ve Skotsku velmi bouřlivá atmosféra a zaplněné ochozy. „Je to kotel, teď jde o to, aby to naši hráči unesli. Musíme se připravit, že tam bude peklo," dodává 62letý šéf jablonecké lavičky.

Reklama

Související témata: