Hlavní obsah

Dvojitý úder v úvodu? Chtěli jsme takhle dobře začít, hřeje trenéra Celtiku

Jablonec

Spadl mu balvan ze srdce. V červenci kousal vyřazení s dánským Midtjyllandem v druhém předkole Ligy mistrů, poté zase vstřebával domácí nezdar v ligové bitvě s Hearts. Na čtvrtý pokus se však Ange Postecoglou vítězství v soutěžním klání na lavičce Celtiku Glasgow už dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liel Abada oslavuje gól Celtiku během utkání 3. předkola Evropské ligy v Jablonci.

Článek

Se svojí partou opouštěl Jablonec po triumfu 4:2, který skotského vicemistra přiblížil k postupu do play off Evropské ligy. Borci Celtiku začali duel zhurta a na Střelnici pálili ostrými hned v úvodu. Nejprve ještě Turnbullovu střelu po uvolnění Ralstona kryl Hanuš. Pak ale z dorážky rozvlnil síť Abada a vzápětí Furuhaši po úniku poslal dloubákem balon přes vyběhnuvšího Hanuše k tyči. Časomíra přitom ukrajovala teprve šestnáctou minutu!

„Chtěli jsme takhle dobře začít, protože když necháte soupeře dát první gól, fanoušci ho pak ženou dopředu a pro druhý tým je to problematické. Měli jsme i další šance a mohli přidat další branky. V první půli jsme hráli výborně," hřálo australského trenéra s řeckými kořeny, který mužstvo převzal před novou sezonou a má za úkol vrátit slovutný klub na skotský trůn, z něhož ho na jaře vystrnadili konkurenční Rangers.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Celtiku oslavují gól během utkání 3. předkola Evropské ligy v Jablonci.

Jeho svěřenci v Jablonci dobře kombinovali a předvedli velkou kvalitu v ofenzivě. „Tohle je konečně odměna především pro hráče za jejich výkon. Je vidět, že se stále zlepšujeme," řekl 55letý kouč po souboji, který Celtiku dává slibné vyhlídky do domácí odvety.

Byl spokojený, byť Jablonečtí ještě v první půli snížili díky Pilařovi a začali nacházet okénka v obraně Celtiku. Severočeši sehráli dobrý druhý poločas, přesto ho opět prohráli 1:2. „Po přestávce jsme bohužel neměli zápas tolik pod kontrolou," přiznal Postecoglou, jenž nechal na lavičce ofenzivní borce Édouarda i Christieho. Poprvé v základu naopak dostal důvěru japonský rychlík z Kobé Furuhaši, jenž ihned skóroval. „Jsem za něj velice rád. Mohl vstřelit i další góly. Je to dobré hlavně pro jeho sebevědomí," liboval si trenér Celtiku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Vojtěch Kubista z Jablonce a Ismaila Soro ze Celtiku během utkání 3. předkola Evropské ligy.

V Glasgow sice zůstala čerstvá akvizice do zálohy Ir James McCarthy, zato nechyběl brankář Joe Hart. Bývalá jednička anglické reprezentace a největší hvězda tohoto dvojzápasu přicestovala na sever Čech a okamžitě dostala šanci mezi tyčemi. Hart dvakrát inkasoval. Vedle Pilaře ho překonal ještě parťák Bitton, který po Malinského lobu dobíhal balon a snažil se ho z brankové čáry odkopnout do bezpečí, místo toho ho však nešťastně nasměroval do vlastní sítě.

„Joe s námi absolvoval jenom jeden trénink. Je ale vidět, že to je velice zkušený brankář, což prokázal. Bude se taky jenom zlepšovat," tvrdí Postecoglou, který se už těší na čtvrteční odvetu v Celtic Parku. „Budeme hrát před našimi fanoušky, kteří vytvoří skvělou atmosféru. Doufáme, že bude plný stadion. Chceme podat stejně dobrý výkon jako v Jablonci," uzavřel kouč.

Reklama

Související témata: