Hlavní obsah

Celtic? Na hřišti se ani neslyšíte. Složitý, ale krásný zápas, uznal jablonecký Kratochvíl

Mohl zápas ještě alespoň zdramatizovat, jenže jablonecký záložník Miloš Kratochvíl svou velkou šanci za stavu 0:2 nedal. Míč napálil jen do gólmana Harta. Český tým naopak pár minut poté inkasoval ještě třetí ránu a na hřišti Celtiku padl 0:3.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Zklamaný jablonecký záložník Miloš Kratochvíl

Článek

„Měl jsem to jednoznačně dát, byl jsem na malém vápně. Ale v poslední chvíli mě soupeř zatáhl a rozhodil mě, takže jsem prostě jen trefil gólmana, nešlo o nějaký jeho skvělý zákrok," popsal Kratochvíl moment ze 64. minuty.

„Je to škoda. I Doly (Doležal) měl šanci, když jsme je dobře vypresovali. A Čvanča (Čvančara) mohl dát taky gól. Takže takovým výsledkem utkání skončit nemuselo. Na druhou stranu oni měli šancí taky dost," uznal sílu skotského velkoklubu, proti němuž se Severočeši snažili v odvetě smazat dvougólovou ztrátu z domácího duelu.

„Snažili jsme se je presovat, abychom dvojutkání ještě zdramatizovali. Ale když jsme míč získali, ukázali taky výborný presink. Občas jsme si s tím poradili a z toho plynuly i naše šance, ovšem často jsme o balon taky hned po zisku přišli," zhodnotil sebekriticky Kratochvíl.

Na hřišti se ani neslyšíte

„Šlo o těžký zápas. Ve středu hřiště hrozně dobře rotují a odzadu dobře rozehrávají, v tom jim skvěle pomáhá i gólman. Dobře rotují i krajní obránci, kteří chodí doprostřed. Je těžký to pak zachytávat. Samozřejmě jsme se na to připravovali, ale na hřišti je to pak něco jiného," pověděl. Zdůraznil i pekelnou atmosféru, kterou 60 tisíc hlasivek na Celtic Park dokáže vytvořit.

„Na hřišti se tady ani neslyšíte. Sice na sebe křiknete „záda", ale neslyšíte se. Občas se za sebe podíváte, ale situace se tam vždy hned změní. Složitý, ale krásný zápas. Škoda, že jsme nedali gól," pochvaloval si 25letý záložník výtečnou kulisu.

„Těšil jsem se, mám to hodně rád. Nevím, kdy se mi zase podaří zahrát si před šedesáti tisíci lidmi. A hlavně tady jen nesedí, ale všichni fandí. Je to obrovské peklo, domácím se tady musí hrát krásně," zasnil se Kratochvíl. V této sezoně ještě může podobně výtečnou kulisu zažít v základní skupině Evropské konferenční ligy, s parťáky však musí v play-off vyřadit Žilinu.

Reklama

Související témata: