Hlavní obsah

Bude hukot, chlapci! Hancko se těší na dánské peklo

Kodaň

Vykročit pravou nohou je vždy povzbuzení pro další bitvy ve skupině. Fotbalisté pražské Sparty nejsou v Evropské lize výjimkou. Jejich večerní duel na půdě Bröndby Kodaň napoví, na co si mohou troufat. „Pár spoluhráčů z mé kariéry v tomto klubu hrálo a popisovali mi, že je tady velmi bouřlivá atmosféra. Velmi se na ni těším. Jde o Evropskou ligu, každý fotbalista chce hrát takové zápasy,“ hlásí z Dánska slovenský reprezentační obránce Dávid Hancko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stopeři Sparty Praha Dávid Hancko a Lukáš Štetina oslavují postup přes Rapid Vídeň.

Článek
Fotogalerie

V minulé sezoně se Spartě nepovedlo ze skupiny Evropské ligy postoupit. Cítíte po roce z mužstva větší sílu?

Myslím, že jsme v jiné situaci. Mužstvo se posunulo. Určitě je naším zbožným přáním jít dál. Vše se ale ukáže až na hřišti.

Zkušenosti by každopádně měly být na vaší straně. Bröndby si skupinu naposledy zahrálo v roce 2005...

Těžko říct. Bröndby je dánský mistr, máme k nim respekt. I naši nemladší hráči si okusili velikost Evropské ligy. Můžeme se v klidu soustředit na to, co se děje na hřišti. Věřím, že jsme dále, pravda ale leží na hřišti.

Dokážete zareagovat na víkendovou porážku v Plzni?

Zápas nám ukázal, jak se nechceme prezentovat. Plzeň už je ale minulost. Utkání jsme si zanalyzovali. Věřím, že se poučíme a odpověď podáme už tady, v nejbližším zápase, který nás čeká.

Hraje se o dvě postupová místa, třetí příčka ještě zajistí přestup do Konferenční ligy. Jak zásadní může být první zápas?

Skupina je čtyřčlenná. Každý zápas je důležitý. Pokud se dobře odrazíme, může nám to pomoct do dalších zápasů. Bylo by skvělé v Kodani bodovat, nejlépe vyhrát. Dvojzápas s Bröndby nám může hodně napovědět o jarní části. (Ve skupině jsou ještě Lyon a Rangers.)

Berete jako výhodu, že Bröndby zatím v sezoně z deseti soutěžních zápasů vyhrálo jen jednou?

Těžko říct. Určitě to chtějí zlomit právě proti nám. Na to se nedíváme. Získali titul, kvalitní soupeř je. Odešli jim někteří klíčoví hráči. Na videu jsme ovšem viděli, že se jedná o velmi kvalitní mužstvo s evropskými paramenty. Zápas nebude jednoduchý. Soustředíme se ale hlavně na to, čím se chceme prezentovat my.

Jak dopadne Sparta v letošním ročníku Evropské ligy?
Skončí ve skupině
46,5 %
Vypadne v předkole play off
9,3 %
Vypadne v osmifinále
13,1 %
Vypadne ve čtvrtfinále
6,5 %
Vypadne v semifinále
1,7 %
Skončí jako poražený finalista
1,5 %
Celou Evropskou ligu vyhraje
21,4 %
Celkem hlasovalo 3886 čtenářů.

Reklama

Související témata: