Hlavní obsah

Vrba: Bod z Kodaně není nic špatného, musíme na něj navázat vítězstvím s Rangers

Kodaň

Sparta hledá balanc. Při porážce v Plzni letenští fotbalisté vybouchli v defenzivě. V úvodním duelu Evropské ligy v Kodani proti Bröndby si na ni dali záležet, pro změnu však byli příliš krotcí v ofenzivě. Výsledkem je bezbranková remíza. „Získat tady bod není nic špatného. Víme, co potřebujeme uhrát ve skupině, abychom byli úspěšní,“ odráží trenér Pavel Vrba kritiku, že jeho tým měl být na půdě nevýrazného soupeře odvážnější.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený trenér Sparty Praha Pavel Vrba během utkání s Bröndby Kodaň v Dánsku.

Článek
Fotogalerie

Není bod vzhledem k průběhu zápasu přece jen málo?

První zápasy Evropské ligy jsou strašně důležité v tom, jak si ji rozjedete. Chtěli jsme získat body, máme jenom jeden. Po druhém poločase jsme zklamaní, že jsme nevyhráli. Na druhou stranu jsme bodovali. Rozjeli jsme soutěž tak, že s Rangers teď budeme hrát hodně důležitý zápas. Doufám, že doma potvrdíme získaný bod z Kodaně a bude to dobrý vstup do Evropské ligy.

Některé změny v sestavě jste udělal, ve středu zálohy jste však nechal stejnou trojku jako v Plzni. Nechybí vám kreativní typ?

Nemyslím, že bychom v Plzni měli problémy se středovou řadou. Spíš jsme měli problémy s defenzivou. Posílili jsme ji, proto jsme uhráli takový výsledek.

Jenže středová řada vyprodukovala spoustu nepřesností.

Důvodem asi je, že jsme hráli první zápas Evropské ligy. Neřekl bych, že jsme ztráceli hodně balonů. Naopak jsme v druhém poločase dobře hráli spoustu balonů dopředu. Mohli jsme chodit do brejku. Nemyslím si, že by všechno bylo špatně.

O nasazení Bořka Dočkala měla rozhodnout večerní debata s ním po středečním tréninku. Zůstal jen na lavičce, jak na tom po zranění je?

Bořek absolvoval dva tréninky po dlouhodobém zranění. Nechtěli jsme jít do rizika a riskovat. To se nám vymstilo s mladým Krejčím, jehož návrat jsme trochu uspěchali. Obnovil si zranění a bude zase čtyři týdny chybět. S Bořkem jsme se domluvili, že bude ne lavičce. Chtěl být s týmem. Připraven bude až na ligové utkání.

Klíčový stoper Čelůstka nastoupil za áčko poprvé od zranění na EURO. Měl jste velké dilema, jestli má nastoupit místo rozehraného Panáka?

Ondra o víkendu hrál mistrovské utkání za béčko a zvládl ho velice dobře. Zdravotně už je v pořádku. Proto nastoupil i v Kodani. Panák by stejně nehrál, protože má problémy se zády.

V bitvě o postup budete potřebovat i pomoc Bröndby. Kolik bodů může podle vás získat?

Má zajímavé hráče. Pokud jde o body, nemám křišťálovou kouli. Má skvělé fanoušky a v domácích zápasech může získat spoustu bodů. Jen si přeju, ať jich s námi uhraje co nejmíň, jinak je mi to jedno. (úsměv)

Jak dopadne Sparta v letošním ročníku Evropské ligy?
Skončí ve skupině
46,5 %
Vypadne v předkole play off
9,3 %
Vypadne v osmifinále
13,1 %
Vypadne ve čtvrtfinále
6,5 %
Vypadne v semifinále
1,7 %
Skončí jako poražený finalista
1,5 %
Celou Evropskou ligu vyhraje
21,4 %
Celkem hlasovalo 3886 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články