Hlavní obsah

Co je s Coufalem? Kouč West Hamu zmínil znepokojivou informaci

Londýn/Praha

Podle trenéra fotbalistů West Hamu Davida Moyese je start českého fotbalisty Vladimíra Coufala ve čtvrtečním utkání Evropské ligy proti Rapidu Vídeň nejistý. Osmapadesátiletý kouč to uvedl na předzápasové tiskové konferenci. Moyes doufá, že "Kladiváři" při svém prvním domácím utkání ve skupině uspějí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal během přípravného utkání s Ukrajinou.

Článek

"Ryan Fredericks není k dispozici kvůli zranění. Máme také trochu nejasno o startu Vladimíra Coufala. Jinak ale máme z týmu dobrý pocit a budeme připravení," citoval Moyese web West Hamu.

Kouč blíže nespecifikoval, jaký problém Coufala, který je v nominaci pro říjnové zápasy kvalifikaci mistrovství světa s Walesem a Běloruskem, trápí. Podle informací Sport.cz jde jen o drobnou zdravotní komplikaci, která by neměla mít na jeho start v národním týmu vliv.

West Ham vstoupil do Evropské ligy před dvěma týdny vítězstvím 2:0 na hřišti Dinama Záhřeb a navázat na něj bude chtít i v domácím prostředí. Do této soutěže se "Kladiváři" dostali poprvé v historii díky šestému místu z minulého ročníku anglické ligy.

"Je to neuvěřitelně vzrušující. Hráči vynaložili obrovské množství práce, aby něčeho takového dosáhli a ve čtvrtek budeme mít určitě na domácí zápas velkou diváckou podporu. Jsme ve formě a správně naladění. Půjdeme do zápasu v dobrém rozpoložení," řekl Moyes.

Myslím, že můžeme dokázat pěkné věci, věří Rice

Londýnský klub vyhrál tři z posledních čtyř zápasů a vedle posledního ligového vítězství na hřišti Leedsu (2:1) vyřadil v Ligovém poháru i Manchester United (1:0). "Myslím, že můžeme dokázat pěkné věci. Minulou sezonu jsme skončili jen dva body od Ligy mistrů a mohli jsme se tam dostat. Naposledy jsme v Ligovém poháru vyřadili i Manchester United. Naše mentalita je taková, že do každé soutěže vstupujeme s tím, že v ní chceme jít co nejdál a pokusit se ji vyhrát," prohlásil záložník Declan Rice.

Anglický reprezentant se podílel brankou na úvodním vítězství v Evropské lize v Záhřebu. "Chci se dál zlepšovat. Líbí se mi role na hřišti. Bráním, ale stejně tak mohu jít i dopředu, protože vím, že mám za sebou Tomáše (Součka), který mi pomůže," uvedl Rice.

Rapid Vídeň, který vypadl ve 2. předkole Ligy mistrů s pražskou Spartou, sice v úvodu skupiny Evropské ligy prohrál 0:1 s Genkem, West Ham ho však nepodceňuje.

"Je nám jasné, že jdeme do zápasu jako favorité, ale Rapid si zaslouží respekt. Má za poslední roky více evropských zkušeností než my a budeme muset být opatrní," dodal Moyes.

Reklama