Hlavní obsah

Sparta - Rangers 1:0Deset tisíc dětí vyprovodilo Kamaru předčasně z bojiště a oslavilo cennou výhru

Duel, který tady ještě nebyl k vidění. Deset tisíc dětí vytvořilo na Letné nevšední prostředí. A oslavilo velmi důležité tři body. Fotbalisté pražské Sparty ve druhém utkání skupiny A v Evropské lize porazili Glasgow Rangers 1:0, o vítězný gól se po rohu postaral obránce Hancko. Jezdci dohrávali o deseti, vyloučen byl záložník Kamara známý z březnové kontroverze se slávistou Kúdelou. Rangers tak nevyhráli v pohárech na hřištích českých týmů ani jeden z 5 zápasů (z toho 4 prohry).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Trenér Vrba překvapil, docela zásadně. Na hrot poslal bulharského útočníka Minčeva, který se v posledních dnech trefoval za áčko i béčko.

Na Letné panovala jiná, ale vřelá atmosféra. Vytvořilo ji deset tisíc dětí, kterým UEFA udělila výjimku vzhledem k trestu uzavření stadionu na jeden domácí zápas.

Právě Bulhar měl prsty v první velké šanci. po jeho akci zakončoval pešek pod břevno a McGregor míč vytáhl na roh. Hrálo se ve svižném tempu, hosté odpověděli pokusy Sakaly a Ariby.

Hancko zajistil vedení

Minčev se na hrotu bil statečně, první gól však přišel odjinud. V 29. minutě se po Peškově rohovém kopu hlavou trefil Hancko. Míč se odrazil od tyče a gólman ho vyrazil do pole. Turecký rozhodčí ovšem na svých hodinkách, že míč už celým objemem přešel brankovou čáru, což potvrdilo i video.

Pěkně divoký byl začátek druhé půle. Hancko založil akci, po níž šel Hložek sám na gólmana a předložil míč ideálně postavenému Peškovi, jenže rychlonožka z ložené šance napálil jen břevno. Prakticky z protiútoku dostal míč do sítě Sakala a domácí měli štěstí, že gól pro ofsajd neplatil. Další šanci měl na druhé straně Minčev, jeho zakončení však bylo prachbídné. Haraslín pak šel dokonce sám na gólmana, pálil jen do jeho nohou...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparta hostila ve druhém kole Evropské ligy Glasgow rangers

V 74. minutě se odehrál moment, který byl na stadionu nadšeně oslavován. Kamara vyfasoval za faul na Sáčka druhou žlutou kartu a finský reprezentant se musel předčasně poroučet do kabin.

Závěr se dohrával jakoby za svitu svatojánských broučků a jejich lucerniček, jak děti v ochozech při svém povzbuzování přisvítily mobilními telefony.

V 90. minutě odstoupil Hložek a vystřídal ho Dočkal, který se tak po zranění vrátil na hřiště přesně v den svých 33. narozenin. Skóre se už nezměnilo.

Utkání 2. kola skupiny A fotbalové Evropské ligy:
Sparta Praha - Glasgow Rangers 1:0 (1:0)
Branka: 29. Hancko. Rozhodčí: Palabiyik - Sesigüzel, Olguncan - Bitigen (video, všichni Tur.). ŽK: Wiesner, Haraslín - Kamara, Sakala. ČK: 74. Kamara. Diváci: 10 879 (omezená kapacita).
Sparta: Nita - Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko - Pešek, Pavelka, Sáček, Hložek (90. Dočkal), Haraslín (75. Karlsson) - Minčev (69. Drchal). Trenér: Vrba.
Rangers: McGregor - Tavernier, Balogun, Bassey, Barišič - Bacuna (38. Hagi), Davis, Kamara - Aribo (77. Lunstram), Sakala, Roofe (66. Morelos). Trenér: Gerrard.
Další výsledky EL

Reklama

Související témata: