Hlavní obsah

Rangers žalují na Spartu u UEFA. Gerrard si na Letné rasismu nevšiml, teď mluví jinak

Glasgow/Praha

Glasgow Rangers se cítí po čtvrteční porážce na Letné se Spartou 0:1 v duelu Evropské ligy poškozeni údajným rasistickým chováním ze strany dětských fanoušků na tribunách pražského stadionu, kteří dávali najevo svoje nesympatie k hráči soupeře Glenu Kamarovi. Kouč skotského mistra Steven Gerrard uvedl, že klub už adresoval stížnost na dění v České republice na UEFA a volá po tvrdých trestech a sankcích.

Kamarův právník kritizoval české děti v hledišti. Jak zareagoval Steven Gerrard? Video: Sport.cz

 
Článek

Letenští měli stadion kvůli urážkám na adresu Aureliena Tchouameniho z předchozího duelu s Monakem zavřený, ale na tribuny nakonec bylo se souhlasem UEFA vpuštěno přes deset tisíc dětí s doprovodem.

A školáci se hlasitým projevem nijak netajili tím, že Kamara není jejich oblíbenec a jeho vyloučení čtvrt hodiny před koncem náležitě ocenili.

To si jak Gerrard, tak britská média jednoznačně vyhodnotili jako rasismus. A očekávají pro českého vicemistra tvrdý postih.

Čtyři body ze dvou zápasů, to je dobrý krok k postupu v Evropské lize, říká trenér Pavel VrbaVideo: Sport.cz

„Už mi bylo sděleno, že Rangers toto podstoupí na UEFA a myslím, že už se tak stalo. Kola už se tak dávají do pohybu," sděloval Gerrard novinářům po návratu do Skotska.

„Já osobně budu určitě tlačit věci tímto směrem, aby se to řešilo. Stovky a možná tisíce lidí jsou zklamaní a frustrovaní, protože tyhle věci se vrací čím dál častěji. Bohužel tresty za něco takového jsou zatím stále nedostatečné. Už včera v noci jsem říkal, že se musí udělat mnohem víc, aby se tyto věci vymýtily," apeloval Gerrard.

Sám přitom v Praze před novináři přiznal, že si žádného rasistického chování na tribunách během zápasu nevšiml, protože se plně soustředil na dění na hřišti.

„Teď už ale všechno vím. Znovu jsem si se zvukem zápas pustil a sám jsem překvapen, že jsem si toho během hry nevšiml," ujišťoval kouč s odstupem.

„S Glenem jsem si už stihl promluvit, ale obsah rozhovoru zůstane mezi námi. Glen je v pořádku. Jsem si jistý, že je stejně zklamaný jako já," dodal.

Bylo podle vás chování dětí na Letné během duelu Sparty s Glasgow Rangers rasistické?
Ano
2,1 %
Ne
97,9 %
Celkem hlasovalo 164901 čtenářů.

Reklama

Související témata: