Hlavní obsah

Povzbuzení před Lyonem. Sparta se chystá na favorita i s Krejčím

Praha
Aktualizováno

Zrovna v úterý Letenští oznámili, že starší Krejčí se po prodělané plicní embolii znovu zapojil do tréninku. Jeho jmenovec je s návratem na trávník ještě dál. Fotbalisté pražské Sparty se chystají na čtvrteční domácí duel Evropské ligy proti Lyonu i se záložníkem Ladislavem Krejčím mladším, který jim kvůli svalovému zranění chyběl od konce července. Teď už je podle trenéra Pavla Vrby schopný alespoň do části utkání zasáhnout.

Do sestavy Sparty se vrací Ladislav Krejčí ml. Už týden trénuje bez úlev, říká Pavel VrbaVideo: Sport.cz

 
Článek

Čtyři body po dvou úvodních zápasech v Evropské lize mají. Na sparťany teď ovšem čeká soupeř nejtěžší. Olympique Lyon, lídr skupiny A.

Proti vítěznému nedělnímu ligovému duelu s Pardubicemi se kádr rozšíří.

„Jak jsme už naznačili, přibudou nám minimálně dva hráči. Čeká nás zápas o dost jiný než v lize, takže i taktika bude jiná. Nastoupí někteří jiní hráči, což je realita. Musíme reagovat na kvalitu soupeře, tomu bude odpovídat i sestava," avizuje trenér Pavel Vrba.

K dispozici má zkušeného záložníka Pavelku, který v lize chyběl kvůli žlutým kartám. Blíží se také návrat Ladislava Krejčího mladšího. Už jednou se v průběhu podzimu po svalovém zranění vracel, kouč pak ovšem přiznal, že šlo o uspěchaný pokus.

„Láďa s námi týden trénuje bez úlev, je připravený jít na hřiště. Problémy se svalem jsou pryč. Léčba se u něj prodloužila, chtěl co nejdřív na hřiště a zranění se vrátilo. Teď jsme byli trpělivější a je už plnohodnotně zpět," říká kouč.

Čtyři body ze dvou zápasů, to je dobrý krok k postupu v Evropské lize, říká trenér Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Zatímco v minulém domácím zápase s Rangers smělo do hlediště jen deset tisíc dětí, tentokrát již kapacita letenského stadionu není omezena.

„Ještě není vyprodáno, zbývají tisíce lístků. Nadále je možné je přes internet koupit, pouze elektronicky," konstatuje Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Reklama

Související témata: