Hlavní obsah

Sparta po nadějném začátku s Lyonem prohrála. Padla i Slavia, Jablonec remizoval

Aktualizováno

České fotbalové kluby vybojovaly ve čtvrtek v pohárové Evropě jediný bod. Postaral se o něj ve 3. kole Konferenční ligy Jablonec, který doma remizoval s celkem Randers z Dánska 2:2, přestože v zápase dvakrát vedl. Slavia ve stejné soutěži prohrála v Izraeli s Maccabi Haifa 0:1 a výrazně si zkomplikovala boj o přímý postup ze skupiny. Sparta v Evropské lize měla v bitvě o první místo ve skupině doma proti favorizovanému Lyonu senzační nástup, když po dvou gólech Haraslína vedla 2:0. Nakonec ale prohrála 3:4.

Zklamání na Letné. Výsledek je pro nás krutý, litují sparťanéVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slávisté byli v souboji s izraelským mistrem mírnými favority, ale své roli nedostáli. Po 24 minutách hry překonal gólmana Koláře Ghaňan Donyoh. Hosté své šance, do nichž se dostal především Kuchta, neproměnili a výraznější tlak si také nevytvořili. Po těsné porážce tak klesli v tabulce na třetí místo o bod právě za Maccabi.

Jablonec sahal proti Randersem po výhře 2:1, o cenný triumf ho však připravila penalta z poslední minuty. Oba góly domácích zařídil Čvančara. Na jeho první trefu bleskově odpověděl po zmatcích v domácí obraně Odey. Stejný hráč pak krátce před koncem proměnil penaltu po ruce Kubisty. Severočeši se po remíze 2:2 udrželi na druhém místě skupiny D.

Sparta na Letné šokovala vedením 2:0 už po devatenácti minutách a dvou zásazích Haraslína. Pak ale začal mít navrch francouzský favorit. Domácí nahlodal gólem před přestávkou Ekambi a ve druhém dějství hosté svoji kvalitu v kombinaci a rychlosti korunovali dalšími třemi góly. Spartě svitla naděje po vyloučení Gusta v 74. minutě, ale přesilovku využila až v 6. minutě nastavení zásluhou Ladislava Krejčího mladšího. Ihned po jeho gólu ale sudí zápas ukončil.

Konferenční liga - skupina E, 3. kolo:
Maccabi Haifa - Slavia 1:0
Branka: 25. Donyoh
Skupina D, 3. kolo:
Jablonec - Randers 2:2
Branky: 35. Čvančara, 53. Čvančara - 36. Odey, 90. Odey ( z pen.)
Evropská liga - skupina A, 3. kolo:
Sparta - Lyon 3:4
Branky: 4. Haraslín, 19. Haraslín, 90+6. Krejčí - 42. Ekambi, 53 Aouar, 68. Paquetá, 88. Ekambi

Reklama