Hlavní obsah

Sparta - Lyon 3:4Lekli se senzace? Skvělý nástup nestačil, mindrák z Francouzů trvá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Haraslín 1 : 0
19. Haraslín 2 : 0
42. Toko Ekambi 2 : 1
53. Aouar 2 : 2
67. Paquetá 2 : 3
88. Toko Ekambi 2 : 4
90. Krejčí 3 : 4
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ani dvougólový náskok po Haraslínových trefách jim nestačil. Fotbalisté pražské Sparty v duelu o první místo ve skupině A ve 3. kole Evropské ligy podlehli favorizovanému Lyonu 3:4. Doma tak Letenští soupeře z Francie naposledy porazili před 30 lety a celkovou bilanci s nimi si pohoršili na pouhé dvě výhry z 14 pohárových duelů. Sparta zůstává v tabulce druhá, v příštím kole nastoupí právě v Lyonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karl Toko Ekambi z Lyonu překonává brankáře Sparty Praha Florina Nitu.

Článek
Fotogalerie

Avizoval změny v sestavě, trenér Vrba však proti víkendovému duelu s Pardubicemi protočil jen kapitány. V lize potrestaný Pavelka se vrátil na hřiště a Dočkal usedl na lavičku.

Pražané každopádně začali duel s favoritem výtečně naladění. Už ve 4. minutě vedli. Hložkův centr od rohového praporku sice Mančev akrobatickými nůžkami netrefil, míč se ovšem odrazil k Haraslínovi, který si ho navedl na střelu a bránící Denayer ji tečoval do protipohybu brankáře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:0 během utkání základní skupiny Evropské ligy, Sparta Praha - Olympique Lyon, hrané 21. října 2021 v Praze.

Rychlý úder dal Spartě křídla, rychlým pohybem dostávala soupeře do úzkých. Peškův drzý průnik ještě k úspěchu nevedl, druhý gól ovšem přišel o čtvrt hodiny po prvním. Do role hrdiny se obsadil znovu Haraslín. Zaběhl si za zkušeného mistra světa Boatenga, oklamal ho kličkou na střed a pak střelou mezi jeho nohama k tyči nachytal Lopese.

Tak snadné ovšem porazit Olympique není. Hosté se rychle vzchopili a začali ukazovat své umění. Kadewereho tutovku ještě Nita skvěle zneškodnil. Tři minuty před přestávkou ovšem Boateng narýsoval parádní kolmici na Toko Ekambiho a Lyon snížil.

Kontaktní gól sehrál klíčovou roli a Olympique ve druhé půli otočil skóre. Osm minut po přestávce završil obléhání branky Aouar. Jednou domácí zachránila tyč, v 67. minutě už ovšem skóroval střídající žolík Paquetá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Sparty David Pavelka (vlevo) po inkasovaném gólu s Lyonem.

Spartě svitla naděje, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Malo Gusto. Nic platné jí to nebylo, Toko Ekambi v závěru ještě pojistil výhru Lyonu. Hanckův gól v nastavení kvůli ofsajdu neplatil. Krejčího hlavička po Hanckově centru snížení přinesla, po ní však zápas skončil.

Fotbalová Evropská liga - 3. kolo skupiny A:
Sparta Praha - Olympique Lyon 3:4 (2:1)
Branky: 4. a 19. Haraslín, 90.+6 Krejčí mladší - 42. a 88. Toko Ekambi, 53. Aouar, 67. Paquetá. Rozhodčí: Jug - Žunič, Vukan - Vinčič (video, všichni Slovin.). ŽK: Haraslín - Henrique, Malo Gusto, Boateng, Toko Ekambi, Dubois, Mendes. ČK: 74. Malo Gusto. Diváci: 12 427.
Sparta: Nita - Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko - Pavelka (84. Karabec), Sáček (73. Krejčí mladší) - Pešek (84. Polidar), Hložek, Haraslín - Minčev (63. Dočkal). Trenér: Vrba.
Lyon: Lopes - Gusto, Denayer, Boateng (69. Diomande), Henrique (46. Emerson) - Guimaraes, Aouar, Mendes - Shaqiri (75. Dubois), Kadewere (46. Paquetá), Toko Ekambi. Trenér: Bosz.

Reklama

Související témata: