Hlavní obsah

Jablonec - Randers 2:2Jablonec připravila o výhru penalta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Čvančara 1 : 0
36. Odey 1 : 1
53. Čvančara 2 : 1
90. Odey (penalta) 2 : 2
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Jablonečtí fotbalisté ve 3. kole Konferenční ligy sahali nad dánským Randersem po výhře 2:1, o cenný triumf je však připravila penalta z poslední minuty. Zelenobílí se po remíze 2:2 udrželi na druhém místě skupiny D. Dva góly domácích vstřelil Tomáš Čvančara.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z gólu proti Randers.

Článek
Fotogalerie

V minulém zápase Konferenční ligy 21letý útočník opouštěl hřiště v Alkmaaru předčasně s otřesem mozku, nyní si absenci čahoun gólově vynahradil. Tah s nasazením druhého útočníka vedle Doležala se domácímu kouči Petru Radovi vyplatil.

Čvančara skóroval poprvé deset minut před přestávkou, ale dlouho se z trefy neradoval. Jablonec i s uzdraveným gólmanem Hanušem poslal do vedení ve 35. minutě, kdy dokonale využil chyby ve středu hřiště Považanec. Po perfektně provedeném brejku předložil míč mladému útočníkovi a ten míč poslal efektní patičkou do sítě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Patrik Carlgren z Randers se raduje z gólu proti Jablonci.

Jenže zelenobílá radost byla jepičí, trvala jen pár desítek vteřin. Randers se vrhl do útoku a využil zmatků v defenzivě českého celku. Hanuš se špatně domluvil s Kubistou a po jeho zpětné hlavičce se k míči dostal Odey a střelou do prázdné branky rozradostnil dánský kotel.

Po pauze však znovu vrátil domácím náskok démon Čvančara. Po rohovém kopu vyskočil nejvýš a míč překročil brankovou čáru.

Jablonec vstoupil do utkání dobře, v úvodu měl šanci Čvančara i Pleštil. Hrozil i Randers a po půlhodině hry trefil Odey tyčku. Branková konstrukce však těsně před pauzou spasila i Dány, když si Marxen po Pleštilově střílené přihrávce dal málem vlastní gól. V 69. minutě zase nastřelil břevno nádhernou ranou Krob. A centimetry pak chyběly. V poslední minutě totiž sudí nařídil pokutový kop za ruku Kubisty. Protesty českého celku nepomohly, z penalty na 2:2 vyrovnal Odey.

Utkání 3. kola skupiny D fotbalové Evropské konferenční ligy:
FK Jablonec - Randers FC 2:2 (1:1)
Branky: 35. a 53. Čvančara - 36. a 90. z pen. Odey. Rozhodčí: Aghajev - Zejnalov, Amirali (všichni Ázerb.). ŽK: Pilař, Čvančara, Rada (trenér) - Kallesöe, Marxen. Diváci: 3678.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (74. Malínský), Kratochvíl, Považanec, Pilař (77. Vaníček) - Čvančara (60. Nešpor) - Doležal (78. Hübschman). Trenér: Rada.
Randers: Carlgren - Kopplin, Piesinger, Marxen (77. Graves), O. Bundgaard (46. Kallesöe) - Kehinde, Hammershöy-Mistrati, Johnsen (83. Egho), Tibbling (61. Ankersen) - Odey, Brock-Madsen (61. Onovo). Trenér: Thomasberg.

Reklama

Související témata: