Hlavní obsah

Potvrzeno! Rangers povede proti Spartě bývalá hvězda Barcelony

Jan SpurnýSport.cz
Aktualizováno

Po odchodu Stevena Gerrarda do Premier League už mají skotští Rangers nového trenéra. Dočasně zaskočil v roli kouče asistent Jermain Defoe, klub ale nyní odhalil Gerrardova nástupce. Tím se stal Giovanni van Bronckhorst. Debut čeká Nizozemce v utkání Evropské ligy proti pražské Spartě. Klub o příchodu šestačtyřicetiletého kouče informoval na svém webu, délku smlouvy však neuvedl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rangers by proti Spartě mohl vést nový trenér.

Článek

Bývalý krajní obránce v Rangers působil mezi lety 1998–2001 a s týmem získal pět trofejí. Bohaté zkušenosti má i z klubů jako Arsenal nebo Barcelona, s katalánským celkem slavil Van Bronckhorst dokonce triumf v Lize mistrů.

Po ukončení hráčské kariéry se dostal na pozici asistenta nizozemské reprezentace do 21 let. V květnu 2015 se stal hlavním trenérem Feyenoordu, se kterým hned během dalšího ročníku získal Ligový pohár. O dva roky později červenobílé fotbalisty dovedl k vůbec prvnímu titulu za dlouhých 18 let.

"Návrat do Rangers mě nesmírně těší. Mám štěstí, že budu pracovat s kádrem, který je ve skvělé pozici na všech frontách a především má zkušenosti s vítězstvími. Nemůžu se dočkat, až se setkám s našimi neuvěřitelnými fanoušky a začneme spolu novou éru," prohlásil Van Bronckhorst, který naposledy vedl čínský klub Kuang-čou City. V Super League se mu však příliš nedařilo, jeho tým skončil na 11. místě a kouč se po neúspěšné sezoně vrátil domů k rodině.

Skoty v neděli čeká pohárové utkání proti Hibernianu, hned poté se Van Bronckhorst dostane ke kormidlu. Jeho debutem na lavičce slavného skotského klubu bude domácí zápas Evropské ligy proti pražské Spartě. Pro Letenské půjde o velmi důležitý duel, který může rozhodnout o postupu do jarní fáze. Rangers jsou zatím ve skupině třetí, první duel v Praze v září vyhrála Sparta 1:0. Poslední Bröndby Kodaň má dva body. Do vyřazovací fáze projdou první dva týmy. Mužstva na třetím místě nově čeká play off Evropské konferenční ligy.

"Jezdci" jsou aktuálně v lize na prvním místě s čtyřbodovým náskokem na městského rivala Celtic.

Reklama