Hlavní obsah

Šachtar Doněck - Eintracht Frankfurt 1:0Šachtar poslal pozdrav do Plzně, v prvním letošním zápase porazil Frankfurt

Abú Dabí
Aktualizováno

Déle než měsíc si v utkání do balonu nekopli, na jejich výkonu to však nebylo znát. Fotbalisté Šachtaru Doněck zahájili zimní přípravu ve Spojených arabských emirátech vítězně. V prvním letošním zápase porazili Eintracht Frankfurt 1:0. Lídr ukrajinské ligy je nejbližším soupeřem Viktorie Plzeň v únorovém úvodním kole vyřazovací části Evropské ligy.

Foto: Sport.cz

Český reprezentant Tomáš Hübschman na soustředění Šachtaru Doněck ve Spojených arabských emirátech.

Článek

Poslední zápas Šachtar sehrál 10. prosince, když v Lize mistrů podlehl 0:1 na hřišti Manchesteru United. Teď se ukrajinský tým začal ve Spojených arabských emirátech chystat na Plzeň.

„Byl to náš první letošní zápas, podle mě jsme však podali standardní výkon. Snažili jsme se držet míč a neztrácet síly běháním za soupeřem. Každý jsme na jiné úrovni přípravy. Frankfurtu začíná liga už za týden, nám až začátkem března," popsal utkání v Abú Dabí pro klubové stránky Tomáš Hübschman.

Záložník české reprezentace odehrál v sestavě Šachtaru první poločas. Na krajana Václava Kadlece nenarazil, protože útočník Frankfurtu nastoupil až po přestávce.

Doněck nasadil do každé půle dvě kompletně odlišné jedenáctky. Zápas jediným gólem v 41. minutě rozhodl Brazilec Alex Teixeira.

Hráli chytře a měli víc šancí

„Fyzicky na tom byl Frankfurt logicky lépe. Zatím jsme v přípravě hodně pracovali na síle, takže rychlostně na tom ještě nejsme nejlépe. Ale svými schopnostmi a dobrou hrou jsme i tak byli schopní dosáhnout vítězství," cení si Hübschman.

Navzdory rozdílnému stadiu přípravy, Šachtar měl v utkání převahu. „Jak říkám, hráli jsme chytře s míčem na noze a fungovalo to. A měli jsme řadu dalších šancí, abychom vyhráli ještě výraznějším skóre," těší českého reprezentanta.

Šachtar se na soustředění v teple ještě utká s Bröndby Kodaň, jihokorejskými Pohang Steelers, Lokomotivem Taškent a Krasnodarem.

Šachtar Doněck - Eintracht Frankfurt 1:0 (1:0)
Branka: 41. Alex Teixeira.
Sestava Šachtaru - I. poločas: Pjatov - Srna, Krivcov, Rakickij, Sobol - Fred, Hübschman - Wellington, Alex Teixeira, Dentinho - Ferreyra.
II. poločas: Kanibolockij - Kobin, Volovik, Kučer, Ismaili - Štepaněnko, Ilsinho - Douglas Costa, Eduardo, Taison - Luiz Adriano. Trenér: Lucescu.

Reklama

Související témata: