Hlavní obsah

Ani Plzeň, ani Kazaň, Rybalka má znovu táhnout Slovan

Pod Ještědem se s jeho službami pomalu loučili. Ukrajinský záložník v zimě koketoval nejen s Plzní, ale byl také na testech v Rubinu Kazaň. Nakonec Sergej Rybalka zase pomůže libereckým fotbalistům. Kmenový hráč Dynama Kyjev se do přípravy zapojil na závěrečném soustředění v Portugalsku. „Hostování u nás prodloužil na jaro. V létě odejde do nějakého většího klubu,“ avizuje sportovní ředitel Jan Nezmar.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na Sergeje Rybalku bude Liberec i nadále hodně spoléhat v domácí soutěži i v Evropské lize.

Článek
Fotogalerie

Otázkou je, v jaké formě se Rybalka představí. Začátkem zimy se v Kyjevě chystal sám, pak s béčkem Dynama. „Projevilo se to. Nevrátil se úplně připravený, kluci byli dál a teď je Sergej dohání. Přesto věřím, že nám pomůže. Hráči, kteří jsou technicky na výši, se do formy přece jen dostávají rychleji," musí doufat trenér Jaroslav Šilhavý.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Je rád, že z Řecka klub přivábil zkušeného záložníka Marka Jarolíma, který bude Rybalkovým konkurentem. „Cítím, že stoprocentní formu jsem ještě nenabral. V Kyjevě s béčkem Dynama to nebyla ideální příprava, pořádně jsem potrénoval a zahrál si až v Portugalsku. V sobotu jsem ještě stihl zápas se Slavií, takže věřím, že na Alkmaar už budu dobře připravený," líčí ukrajinský záložník.

Podstatné také je, aby se zapojil s čistou hlavou. Vždyť ještě před pár týdny koketoval s Plzní, která za něj byla ochotná vysolit přes 20 miliónů korun! Na české poměry astronomická částka ovšem Dynamo neomráčila, Viktoria se s kyjevským klubem nedohodla. Rybalka měl ve hře také bohatý Rubin Kazaň, kde byl krátce na testech. Ani v tomto případě mu posun za lepším nevyšel. A teď má zase táhnout Liberec.

Podivný test v Kazani

„Žádnou variantu jsem neupřednostňoval. Dynamo mě poslalo do Kazaně. Trénoval jsem tam tři dny a sehrál také jeden zápas. Jenže jsem moc nepochopil, proč jsem tam vůbec jezdil. Nový trenér Rubinu totiž vůbec netušil, že přijedu," líčí Rybalka.

Naopak zájem Plzně, kde by časem mohl převzít Horváthovu roli, byl vážný. „Plzeň hraje výborný fotbal, líbí se mi její styl. Varianta s Viktorií byla hodně aktuální, co vím, prezidenti se nedomluvili. Jsem tedy zpátky ve Slovanu. Chci mu pomoct k dalšímu úspěchu v pohárové Evropě i v české lize, kde chceme skončit třetí, aby Liberec mohl hrát poháry i příští sezónu," předsevzal si.

V létě se chce vydat za lepším. Kam nejraději? „To teď neřeším. Třeba se ke mně Plzeň vrátí... Ovšem nyní to víc rozebírat nebudu, chci se koncentrovat jen na Liberec," slibuje muž s přezdívkou Ryba.

Zápas mezi Libercem a Alkmaarem začíná dnes v 19:00. Přímým přenosem ho vysílá Fanda, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: