Hlavní obsah

I Horváth složil kompliment vycházející hvězdě Lyonu: Lacazette? Ten obejde tři hráče i v telefonní budce

Lyon

Představuje stejný poklad, jakým se v minulosti pro Lyon stali Essien, Benzema či třeba Malouda. Však už si klubové vedení Lyonu libuje, jaký balík za něj shrábne. Stovky miliónů korun. Vždyť už teď za něho nabídl Liverpool rovných deset miliónů liber, tedy něco přes 320 milionů korun. A dost možná, že takový Arsenal či Tottenham, kluby zajímající se o vycházející hvězdu francouzského fotbalu Alexandra Lacazetta rovněž, zaplatí ještě víc, až přijde pravá chvíle, aby putoval na ostrovy do Premier League.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Lyonu se chystají na duel s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Trénink fotbalistů Plzně před utkáním v Lyonu.

„Není divu. Je malý, rychlý, obrovsky dynamický, góly dovede dávat," líčí plzeňský gólman Petr Bolek, jak si vryl dvaadvacetiletého francouzského reprezentanta oblékajícího dres dnešního soupeře českého mistra do paměti, když ho sledoval u videa.

Osmifinálový duel Evropské ligy Lyon - Plzeň začíná v 21:05 hodin. Přímým přenosem jej vysílá ČT Sport, na Sport.cz sledujte on-line reportáž.

„Po Zlatanu Ibrahimovicovi z Paris SG je to nejlepší útočník, co v naší lize běhá," má pro svého svěřence jen slova chvály trenér Lyonu Rémi Garde a mluví o Lacazettovi jako o nejtalentovanějším hráči francouzského fotbalu současnosti.

„Fakt je dobrý. Ten je prostě schopen obejít tři hráče i v telefonní budce. Tak skvostně je na tom s individuální technikou," zhodnotil Pavel Horváth svým osobitým stylem útočníka, který prošel všemi mládežnickými výběry země galského kohouta, než zakotvil v reprezentačním áčku.

I na Uhrina udělal francouzský mladík dojem

Zatím jen na chvíli, protože premiérové duely s Brazílií a Uruguayí mu zase až tolik nevyšly, ale na světový šampionát do Brazílie by s reprezentací Francie cestovat měl. „Tu šanci si určitě zaslouží. Nejen vzhledem k věku, ale s ohledem na to, co dovede, jak hraje a kolik gólů v této sezóně nastřílel," připomíná kouč Lyonu, že díky Lacazettovi jeho tým dál účinkuje v Evropské lize, v lize se prodral už na pátou příčku, takže bojuje o účast na evropské scéně i v příští sezóně, a navíc pomohl Lyonu k postupu do finále tuzemského Ligového poháru, kde se Olympique střetne s Paris SG.

„Svým pojetím a herním stylem hodně připomíná Brazilce Costu ze Šachtaru. Je hodně technický, ze všech hráčů soupeře se mně líbil nejvíc," nabádal plzeňský trenér Dušan Uhrin své svěřence, aby si v dnešní konfrontaci dávali právě na mladého odchovance Lyonu náramný pozor.

Pro Plzeň určitě smůla, že všem nabídkám zatím odolal a v Lyonu zůstal. „Daří se mi, takže zájem jiných klubů je logický. Nemám důvod ale zatím odcházet. Možná po sezóně, kdy přijde čas, abychom se o mém dalším osudu a případném transferu s klubovým vedením pobavili," potvrzuje Lacazette pobírající v Lyonu ročně 960 tisíc eur, že lednové nabídky z ostrovů ho nezlákaly a do konce sezóny a světového šampionátu chce zůstat ve Francii.

Reklama

Související témata: