Hlavní obsah

Plzeň jde na Lyon v sestavě s Hubníkem a Kovaříkem

Lyon

Trenér fotbalistů Plzně Dušan Uhrin mladší se před úvodním zápasem osmifinále Evropské ligy na hřišti Lyonu rozhodl mírně zamíchat sestavou a od začátku pošle na hřiště Romana Hubníka a Jana Kovaříka. Z obvyklé jarní sestavy naopak vypadli Radim Řezník a Michal Ďuriš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér plzeňských fotbalistů Dušan Uhrin během předzápasového tréninku před úvodním utkáním osmifinále Evropské ligy s Lyonem.

Článek

Oproti nedělnímu ligovému zápasu se Spartou se do základní sestavy vrací také pravý záložník Milan Petržela, Stanislav Tecl se tak vrátí do útoku místo Tomáše Wágnera. Jinak Uhrin spoléhá na tradiční opory.

Sestavy:
Lyon: A. Lopes - M. Lopes, Biševac, Untiti, Dabo - Gonalons, Fofana, Mvuemba - Malbranque - Lacazette, Briand.
Plzeň: Bolek - Hubník, Čišovský, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela, Kolář, Kovařík - Tecl.

Hubník nastoupil už v minulém zápase Evropské ligy na hřišti Šachtaru Doněck, tehdy však nalevo nahradil potrestaného Davida Limberského. Nyní se přesouvá napravo. Uhrin chce zřejmě využít jeho sílu ve vápně při standardních situacích.

Také trenér Lyonu Rémi Garde překvapil, když od začátku neposlal do hry útočníka Bafétimbiho Gomise. Místo druhého nejlepšího střelce týmu bude hrát rychlostní typ útočníka Jimmy Briand.

Reklama

Související témata: