Hlavní obsah

Je mi líto, že jsem penaltu nedal. Mohli jsme postoupit, naříkal plzeňský Tecl

Plzeň

Byl na sebe pořádně naštvaný. Útočník Stanislav Tecl je přesvědčen, že pokud by za stavu 2:1 pokutový kop nezahodil, Plzeň by si v osmifinálové odvetě s Olympique Lyon vynutila minimálně prodloužení. „Jsem strašně zklamaný kvůli té penaltě, je mi to líto kvůli klukům i fanouškům," povzdechl si po utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Plzně Stanislav Tecl kope penaltu kterou neproměnil během odvetného utkání osmifinále Evropské ligy proti Lyonu.

Článek
Fotogalerie

Vyčítali vám spoluhráči neproměněnou penaltu?

Nevyčítali. Dusím si vztek v sobě sám, vím, že penalta, pokud bych ji dal, mohla znamenat hodně. Jenže se to bohužel nepovedlo. Na druhou stranu bych to zase neviděl tragicky, i když mě to samozřejmě moc mrzí a mrzet ještě nějaký čas bude.

Sledoval jste při exekuci gólmana?

Ne, vybral jsem si stranu. Nemyslím, že jsem penaltu kopl špatně, kdyby šel míč o pár centimetrů víc doleva, byl by v síti. Věřím, že pokud bychom vedli 3:1, ve dvaceti minutách, které zbývaly do konce, bychom čtvrtý gól dali. Jsem přesvědčen, že v tomto zápase bychom to zvládli, a nakonec i postoupili.

Kdy jste naposledy nedal penaltu?

Nevím, zatím jsem v Plzni vždycky dával. Bohužel, v tak důležité chvíli nikoli. Byl jsme určený ještě s Danem Kolářem, věřil jsem si.

Co zásadního jste změnili oproti prvnímu duelu, že průběh odvety byl naprosto jiný?

Změnili jsme způsob hry, neboť jsme hráli všichni do jednoho mnohem agresivněji. Lyon neměl vůbec na nic čas, my byli všude dřív, vyhrávali jsme osobní souboje. Donutili jsme soupeře hrát pasivně, nedostal prostor na narážečky, nutili jsme ho kazit. Myslím, že v tom byl největší rozdíl.

O to víc vás nyní musí mrzet, že jste to v prvním utkání pokazili...

Přesně tak. Teď je vidět, že v Lyonu jsme to podělali se vším všudy, a úplně zbytečně. Ale na kdyby se nehraje, nyní už je to jedno. Na střely na branku jsme sice vyhráli 10:1, jenže zatímco my jsme z deseti střel dali jen dva góly, Lyon z jedné vytěžil maximum. Je to prostě velká škoda.

Měli jste letos na víc než na osmifinále?

Těžko říct, pokazili jsme to hodně v Lyonu. Ovšem pokud bychom tam uhráli lepší výsledek, nikdo neví, jak by vypadala odveta. Je zbytečné o tom polemizovat. Prostě jsme venku, to už nikdo nevrátí.

Reklama

Související témata: