Hlavní obsah

Zemanovo Cagliari sice ukázalo Spartě cestu, Lavička ovšem nezná špiónovo číslo

Praha

Zatím marně doufá, že mu jednou bude nabídnuta funkce trenéra české reprezentace. Teď by Zdeněk Zeman mohl českému fotbalu vydatně prospět tím, že by Spartě předal své know-how ohledně receptu, jak uspět s Neapolí. Český kouč o víkendu uhrál se svým Cagliari v Neapoli remízu 3:3, která by Spartě v domácím duelu s italským favoritem hodně přiblížila postup do jarní fáze Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty jsou před utkáním s Neapolí dobře naladěni.

Článek
Fotogalerie

Pomoc, která se přímo vnucuje. Zdeněk Zeman ukázal Spartě cestu, jak rozhodit Neapol. Předání informací však má jeden prozaický háček.

„S panem Zemanem jsem se neradil. Nemáme na něj bohužel telefonní číslo," usmál se trenér Vítězslav Lavička na italské žurnalisty, když před středečním tréninkem na Letné vyzvídali, co všechno mu krajan v roli špióna poradil.

„Zápas našeho soupeře s Cagliari jsme samozřejmě sledovali, bereme ho jako studijní materiál," ujišťuje Lavička.

Chtějí se poučit z prvního vzájemného duelu

Směrodatná je pro Spartu vlastní zkušenost. V září v prvním utkání ve skupině prohrála v Neapoli 1:3.

„Některé fragmenty z prvního vzájemného duelu bychom rádi zopakovali, ale nesmíme udělat chybu. Poučení to pro nás samozřejmě bylo. Věřím, že budeme lepší než v září v Neapoli. Tam jsme prohráli, ale od té doby ušli kus cesty - v Evropě i doma. Pevně věřím, že to teď ukážeme," doufá Lavička.

Pomoc Slovanu jako příjemný bonus

Letenští mají k dobru ještě poslední zápas ve skupině I v Bernu, kde se nejspíš bude o postupu rozhodovat. Postup by však mohli oslavit již ve čtvrtek večer doma. To za předpokladu, že nad Neapolí zvítězí a Bern současně nevyhraje v Bratislavě nad Slovanem. Nebo Sparta s Neapolí remizuje a Bern se Slovanem prohraje.

„Jednoznačně se musíme soustředit na naše utkání a neohlížet se na druhé. Chceme zvítězit, pro to uděláme maximum a uvidíme po zápase, jaká bude situace," zdůrazňuje zkušený záložník Marek Matějovský.

Zápas Evropské ligy Sparta - Neapol se hraje ve čtvrtek od 19:00, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne odvetný duel základní skupiny Evropské ligy mezi Spartou a Neapolí?
Zvítězí Sparta
50,5 %
Nerozhodně
17,7 %
Vyhraje Neapol
31,8 %
Celkem hlasovalo 13569 čtenářů.

Reklama

Související témata: