Hlavní obsah

Kadeřábek bude i v Bernu útočit, přestože ho Rosický brzdí

Praha

Jeho výkony rostou před očima a reprezentační kouč Vrba o něm říká, že si místo na pravém kraji obrany může v národním týmu zabukovat na dalších deset, patnáct let... Sparťanský obránce Pavel Kadeřábek (22) vystoupal v podzimní části ankety Zlatý míč české republiky až na třetí místo. „Moc si cením toho, že jsem se umístil před takovými jmény jako Tomáš Rosický a Petr Čech. O tom se mi ani nesnilo,“ považuje si Kadeřábek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Pavel Kadeřábek oslavuje gól proti Islandu v utkání kvalifikace ME 2016.

Článek

Ve středu odlétáte se Spartou do Bernu k rozhodující bitvě o postup ze skupiny Evropské ligy. Věříte si?

Poslední zápas je vždycky ošemetný. Ale když ho zvládneme, zůstaneme v pohárech i na jaře. Moc se těšíme a já doufám, že to zvládneme.

Doma jste Young Boys porazili 3:1. Jenže venku budete hrát zápas o všechno na umělém trávníku...

Od minulého pondělí jsme na něm trénovali na Strahově a v generálce tam porazili Příbram. V tomto ročním období třeba může být i pro nás výhoda, že se v Bernu bude hrát na umělce.

Dá se očekávat, že i na Stade de Suisse budete z pravého kraje obrany zase v maximální možné míře útočit.

Je to tak. Mám štěstí, že jsem ve Spartě, hrajeme útočně. Třeba nedávno proti Českým Budějovicím jsem vůbec nebránil a celý zápas byl v útoku...

Zápas Bern - Sparta se hraje ve čtvrtek 11. prosince od 21:05, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Co vám pak říkají stopeři Jakub Brabec a Mario Holek?

Zatím nic, ale až jednou budu v obraně chybět, tak to od nich asi schytám. Je pravda, že třeba Tomáš Rosický mě v reprezentaci trochu usměrňuje. Připomíná mi, že někdy přece jen trochu zbytečně útočím, i když bych zrovna neměl.

No vidíte, a teď jsou Rosický i Čech v anketě až za vámi.

Strašně moc si toho cením. Vždyť jsem se umístil před takovými jmény jako Petr Čech nebo Tomáš Rosický. O tom se mi ani nesnilo. Ale je to pro mě zároveň závazek, abych na sobě nepřestal pracovat.

S vaší fyzičkou!? Jak na sobě chcete pracovat ještě víc...?

Každý hráč má své chyby, já samozřejmě také. Někdy si třeba zápas nesrovnám v hlavě. Když je nějaký hodně důležitý zápas, tak jsem zbytečně nervózní. Mám spoustu nedostatků i v technice.

Jak si představujete příští rok 2015?

Rád bych si udržel výkonnost i místo v reprezentaci. S národním týmem chci postoupit na mistrovství Evropy a se Spartou do Ligy mistrů.

Věkem ještě spadáte i do týmu do 21 let, který se chystá na mistrovství Evropy na domácích stadiónech. Chcete být u toho?

Samozřejmě, je i v mém zájmu, abych na Euru hrál. Myslím, že stejně to vidí i všichni. Ale šampionát se hraje až půl roku. A třeba mi nevydrží forma...

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen