Hlavní obsah

Sparta letí pro postup do Švýcarska, na ošidnou plichtu tam hrát nehodlá

Praha

Vzhůru pro postup. Fotbalisté Sparty odlétají do Švýcarska ke klíčové bitvě ve skupině Evropské ligy. Postupový klíč se Letenským před duelem s Young Boys Bern zjednodušil. Výhra či remíza = postup. Porážka znamená vyřazení. „Na remízu hrát nebudeme, musíme tam být aktivní,“ ujišťuje stoper Mario Holek. Zápas Bern - Sparta se hraje ve čtvrtek 11. prosince od 21:05, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž sledujte na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na Bern! Radost Davida Lafaty po trefě do sítě Young Boys v prvním utkání na Letné.

Článek

Kompletní nejsou, ale kapitán na palubě nechybí. Kanonýr David Lafata se po zranění zad dává rychle do pořádku a o jeho nasazení se rozhodne až po dnešním předzápasovém tréninku. Šance je 50 na 50.

„Děláme vše pro to, abych v Bernu hrál. Já, doktoři, maséři," avizuje autor 25 podzimních gólů. Lafata zatím s mužstvem netrénoval. „Ta bolest zad není intenzivní, ale v určitých situacích mě stále omezuje. Věřím ale, že nastoupím," připustil kanonýr.

Připraveni by mohli být také Roman Bednář a Tiémoko Konaté. Mimo jsou naopak brankář David Bičík se záložníkem Lukášem Váchou, o jehož možném startu po zranění kolena se spekulovalo.

Sparta je v tabulce o bod před Mladými kluky, stačí jí tedy neprohrát. „Víme o tom, jenže během utkání je ošidné hrát na nerozhodný výsledek," avizuje trenér Vítězslav Lavička. „Pokud navážeme na naše poslední výkony v domácí lize i na evropské scéně, jsme schopni uhrát výsledek, který bude garantovat postup," doufá kouč.

Kalkulace mohou vést do pekel

Také hráči moc dobře vědí, že kalkulace mohou vést do pekel. „Bude to tam těžké, ale snad se poučíme z Malmö. Tam jsme mohli dokonce prohrát o gól, ale nedopadlo to. My podle mě na remízu hrát neumíme," přikyvuje Lafata.

„Přesně tak, pro remízu neletíme. Musíme i v Bernu hrát svoji hru," přeje si brankář Marek Štěch.

„Nechceme to tam zabetonovat. To se nám vymstilo v Malmö, kde jsme také chtěli hrát na remízu a bohužel nám to nevyšlo. Takže chceme hrát odvážně a dát rychlý gól. Kdybychom ho dostali, určitě by to bylo hodně složité. O tom jsme se přesvědčili ve Švédsku," přizvukuje také záložník Josef Hušbauer.

„Je to jako finále. Budeme se snažit hrát poctivě a dozadu. Myslím, že v kombinaci sílu máme a jsme schopní tam něco uhrát," říká stoper Mario Holek.

Sparťanská výprava přistane v Curychu, odtud se do Bernu přesune autobusem.

Reklama

Související témata: