Hlavní obsah

Někdejší trenér Minsku Uhrin jako špión Bělorusů před zápasem s Plzní nepůsobil

Plzeň

Svému někdejšímu běloruskému chlebodárci před dnešní konfrontací Evropské ligy s mistrovskou Viktorií příliš nadějí nedává. „Plzeň je v konfrontaci s Dinamem Minsk jasným favoritem, protože má mužstvo dlouhodobě pohromadě a fotbal dělá plánovitě. V tom je zásadní rozdíl od jejího protivníka,“ přichází se svou zkušenosti z běloruské štace trenér Dušan Uhrin mladší, který v Minsku působil a Dinamo vedl od loňského prosince do letošního jara.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dušan Uhrin.

Článek
Fotogalerie

Středeční trénink Plzně před utkáním s Minskem.

Poznal, jak se fotbal v Bělorusku dělá a jak si třeba konkrétně v Dinamu Minsk vzestup představují.

„Přivedli mi deset nových hráčů a já je pak dva měsíce třídil. To je jeden ze zásadních rozdílů v porovnání s Plzní, kde se nic takového neděje, neboť tam se dělá fotbal plánovitě," prozrazuje současný kouč pražské Slavie Dušan Uhrin mladší, co v běloruském hlavním městě také zažíval.

I trenérovi Plzně Karlu Krejčímu před čtvrtečním zápasem Evropské ligy mezi Viktorií a Dinamem Minsk jisté poznatky předal.

„Nebylo toho ale moc, protože jsem Dinamo dlouho neviděl. Ale o hráčích jsem mu reference podal. Nemají špatné fotbalisty, dovedou kombinovat, ale taktika mužstva je podřízena defenzivě."

S defenzivní taktikou přijel běloruský protivník podle Uhrina i do Plzně.

„I v běloruské lize klade Dinamo akcent na obrannou činnost. Sází na zabezpečenou defenzívu a rychlé protiútoky. Podstatně pro ně je neinkasovat, přičemž věří, že sami nějaký gól dají," ví o Dinamu své trenér Uhrin, na něhož se z klubu jeho bývalého chlebodárce s žádostí o informace prozrazující něco o Plzni nikdo neobrátil.

„Volal jen jeden novinář, z klubu mě nekontaktoval nikdo," potvrzoval Uhrin, že jako špión Bělorusů v Čechách rozhodně nepůsobil.

Porazí Plzeň v domácím zápase Evropské ligy Dinamo Minsk?
Ano
81,1 %
Duel skončí nerozhodně
7,3 %
Viktoria prohraje
11,6 %
Celkem hlasovalo 4602 čtenářů.

Reklama

Související témata: