Hlavní obsah

Villarreal - Plzeň 1:0Plzeň na Villarreal nestačila, vítězná série Krejčího skončila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Baptistao 1 : 0
Záznam online reportáže

Villarreal

Senzace se nekonala, fotbalisté Plzně vyšli ve Villarrealu naprázdno. Ve čtvrtečním duelu skupinové fáze Evropské ligy podlehli lídrovi španělské ligy 0:1. Po bezbrankové první půli udeřila Žlutá ponorka po přestávce Baptistaem. Hosté posledních 10 minut dohrávali bez vyloučeného kapitána Václava Procházky.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Zklamaný záložník Tomáš Hořava poté, co Plzeň inkasovala ve Villarrealu úvodní gól.

Článek
Fotogalerie

Viktoria má po dvou kolech na kontě tři body za výhru z úvodního utkání s Minskem. Na El Madrigalu tak skončila její vítězná série, která začala s příchodem kouče Karla Krejčího. Zastavila se na čísle osm.

Žlutá ponorka vyrukovala na Plzeň v nejsilnější sestavě a od první vteřiny zapnula plnou forzáž. Na viktoriány se valil jeden útok za druhým, sedmnáct tisíc diváku bylo ve varu. V 11. minutě ránu Castilleja kryl Kozáčik, vzápětí se zjevil sám před brankářem Plzně Baptistao, slovenský reprezentant však vytáhl výtečný zákrok. Poté netrefil z kroku hlavou Soldado.

Tlak Villarrealu viktoriáni otupili po půlhodině, partie se přesunula naopak před domácí branku. Po sérii rohů se dostal ke střele Milan Petržela, po centru stejného hráče o chvíli později se málem do šance dostal Michal Ďuriš.

Krátce po přestávce však udeřil Villarreal. Baptistao se blýskl parádním sólem od poloviny hřiště a nedal Kozáčikovi šanci. Plzeňští se sice snažili vyrovnat, přestože od 80. hráli bez vyloučeného stopera Procházky, který šel ven po druhé žluté. Pád však už neodvrátili.

Druhé kolo základní skupiny E fotbalové Evropské ligy:
Villarreal CF - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 54. Baptistao. Rozhodčí: Gözübüyük - Steegstra, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Bailly - Hořava, Procházka. ČK: 80. Procházka. Diváci: 14.200.
Villarreal: Barbosa - Rukavina, Bailly, Ruiz, J. Costa - Castillejo, Dos Santos (76. Trigueros), Bruno, Nahuel (83. Samu) - Baptistao, Soldado. Trenér: Marcelino.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (75. Mahmutovič), Kopic (81. Hejda), Kovařík (88. Vůch) - Ďuriš. Trenér: Krejčí.

Reklama

Související témata: