Hlavní obsah

Sparťanští kočovníci odlétají do Říma. Senzačního postupu se nevzdávají

Praha

Je-li středa, musíme být v Římě. Věčné město je další zastávkou v nabitém jarním programu fotbalistů pražské Sparty. Dopoledne odlétají k čtvrteční odvetě osmifinále Evropské ligy s Laziem, s nímž před týdnem v prvním zápase doma remizovali 1:1. Zápase se hraje na Stadio Olimpico od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Lazia Lucas Biglia (vlevo) brání záložníka Sparty Praha Ladislava Krejčího.

Článek
Fotogalerie

Doma se ujistili, že Lazio je mnohem kvalitnější sok než Krasnodar v minulém kole. Na vytouženou výhru nedosáhli, čisté konto na Letné neudrželi. Přesto se před náročnou misí necítí předem vyřazeni.

„Samozřejmě jsme doma nechtěli dostat branku, což se nám bohužel nepovedlo. Ale je to pořád otevřené. Letíme se do Říma porvat o postup, byla by to senzace," říká záložník Ladislav Krejčí.

Zápřahu si považují

Mužstvo se už těší na reprezentační přestávku. Hráči, kteří nebudou v nominaci národních týmů, si poprvé v průběhu jara odpočinou. Zápřahu s kvalitními zápasy si na druhou stranu považují.

„Jsme teď víc na hotelu než doma, ale nestěžujeme si. Po domácí remíze se postupu v Evropské lize určitě ještě nevzdáváme. Když to takhle půjde dál, nebudeme se zlobit," usmívá se brankář David Bičík.

Na zadek si před Laziem nesednou

Jak se asi odveta na Stadio Olimpico může odvíjet? „Pořád je to otevřené. Soupeř je silný, ale nějaké mouchy taky mají. Doma si půjdou pro výhru, což může být i naše výhoda," doufá stoper Jakub Brabec.

„Doma jsme inkasovali, teď tedy musíme dát branku, asi ne jen jednu. Odveta bude jiný zápas, může skončit jakkoli. Viděl jsem vyspělé týmy, které na Laziu hrály jen na brejky, a uspěly. Naopak třeba Galatasaray chtěl hrát fotbal a dostal trojku. Určitě nic nebalíme, chceme se o postup ještě porvat. Ano, Lazio je výborné. Ale na zadek si před ním nesedneme," slibuje trenér Zdeněk Ščasný.

Reklama

Související témata: