Hlavní obsah

Zopakujme magickou noc, apeloval po porážce na spoluhráče veterán Liverpoolu Kolo Touré

Villarreal/Praha

Jindy by se neskutečně rozčiloval a na své hráče zlobil, ve Villarrealu se ale trenér Liverpoolu Jürgen Klopp po skončení první semifinálové partie Evropské ligy tvářil, jako by se nic nedělo. Dokonce zdravil fanoušky Reds se zdviženou pravicí a úsměvem ve tváři. A to přitom jeho tým prohrál, přičemž rozhodující gól inkasoval ve druhé minutě nastavení. „Mrzí mě to, ale čekal jsem, že budeme mít víc problémů. A navíc naše konfrontace není u konce,“ přiznával.

Foto: Albert Gea, Reuters

Záložník Villarrealu Denis Suárez (vpravo) nahrává na vítězný gól zápasu. Vlevo jsou brankář Liverpoolu Simon Mignolet a obránce Kolo Touré.

Článek
Fotogalerie

Kloppovi a celému Liverpoolu s ním je jasné, že triumf v Evropské lize představuje jedinou šanci, jak se dostat do příštího ročníku elitní Ligy mistrů. Letos poprvé totiž postupuje vítěz do Champions League. Proto taková koncentrace a zaujetí jak pro předchozí čtvrtfinále s Dortmundem, tak i semifinálové měření s Villarrealem.

Klopp: Villarreal a Dortmund nesrovnávejte

„Ty dva soupeře ale prosím nesrovnávejte, i když na pomoc Anfield Road spoléháme v odvetě stejně, jako při zápase s Borussií," připomínal Jürgen Klopp kouzelnou moc liverpoolského chrámu, který v předchozím kole vybičoval jeho svěřence ke zvratu a postupu.

Tentokrát ovšem bude muset Liverpool dohánět jednogólové manko z utkání ve Villarrealu, které je v pohárové matematice velice zrádné. A Reds musí mrzet o to víc, když Adrián skóroval až ve druhé minutě nastavení.

„Byla to jediná chyba, které jsme se v zápase dopustili. Zbytečná, protože pokud hrajeme v plném počtu a soustředíme se na obranu, nemělo by k ní dojít. Proto pro ni nemám vysvětlení," glosoval Klopp akci domácích, při které zaváhali jak Moreno, tak Kole Touré.

Šťastný gól, šťastná výhra ale nikoli

„Byl to sice šťastný gól, protože přišel na samém konci zápasu, ale naše vítězství rozhodně nebylo šťastné," odmítal domácí kouč Marcelino, že se fotbalový pánbůh tentokrát přiklonil k jeho týmu.

„Neporazili jsme Liverpool se štěstím, to vítězství jsme si zasloužili, protože jsme za ním šli do samého konce. Teď jsme k postupu do finále mnohem blíž, než jsme byli v 88. minutě, ale bude to ještě moc těžké. Na Anfield Road je soupeř velice silný," uznával Marcelino, že historicky první účast ve velkém evropském finále je ještě hodně vzdálená. „Důležité ale je, že jsme vyhráli a přitom udrželi čisté konto. A navíc dokázali, že naším fotbalem jsme konkurenceschopní komukoliv."

„Bez dobrého týmu by Villerreal nemohl v La Lize figurovat na čtvrtém místě, takže to byl samozřejmě těžký a taktikou poznamenaný zápas. Škoda gólu, stejná škoda neproměněných šancí, které jsme měli," nechal se před kamerami BT Sport slyšet gólman Liverpoolu Simon Mignolet, jenž krátce před inkasovaným gólem zmařil obrovskou příležitost Bakamba.

„Proti Dortmundu jsme ukázali, čeho jsme schopni," připomínal Kolo Touré senzační zvrat, kdy jeho celek otočil skóre z 0:2 a 1:3 na postupovou výhru 4:3. „Bylo to magická noc, takže věřím, že ji za týden zopakujeme," burcoval spoluhráče pětatřicetiletý veterán zadních řad Liverpoolu z Pobřeží slonoviny.

Zvládne Liverpool odvetu a postoupí do finálke Evropské ligy?
Ano
80,7 %
Ne
19,3 %
Celkem hlasovalo 678 čtenářů.

Reklama

Související témata: