Hlavní obsah

V lize se trefil jen jednou, v Evropě již potřetí. I proto si liberecký pohárový střelec Coufal ze sebe utahoval

„Musím cítit pohárovou atmosféru, v tom to asi je,“ utahuje si sám ze sebe liberecký snajpr na scéně Evropské ligy Vladimír Coufal. V nejvyšší domácí soutěži načal už pátou sezónu a přitom má na kontě v třiasedmdesáti zápasech jen jeden gól, v Evropské lize odehrál devatenáct utkání a trefil se přitom už třikrát. Loni v Marseille, kde nasměroval Severočechy k senzační výhře, letos v odvetě třetího předkola s Admirou Mödling a v prvním duelu play off ve čtvrtek v kyperské Larnace zase.

Foto: Agency News Cyprus, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují z gólu Vladimíra Coufala, který rozhodl zápas Evropské ligy v Larnace.

Článek

„Bude to asi tím, že v naší lize mě provází pověst vyhlášeného kanonýra, takže si na mě dávají pozor a víc mě hlídají," s úsměvem připomínal na libereckých klubových stránkách bídnou střeleckou produktivitu. „V Evropě mě neznají, takže dostávám čas a prostor, abych se tlačil do zakončení a víc střílel, jak mi radí táta."

V Larnace se do něho nacpal a po centru Sýkory zápas rozhodl. „Pokorného hlídali dva domácí hráči, zatímco mě nechali samotného bez povšimnutí. Standardku jsme na tréninku nacvičovali, takže šlo jen o to hlavičkovat do brány. Sice ,koníčkem´, ale trefil jsem ji," nedělal z gólu vědu. Přitom Severočechům pootevřel bránu do základní skupiny Evropské ligy.

„Mohli jsme přidat další branku, takže by se nám šlo od odvety mnohem lépe. Vždyť Vůch trefil břevno a Súkenník v posledních vteřinách tyč. To pro něho mohl být debut! První zápas v pohárové Evropě a hned se trefit. Takhle ještě není rozhodnuto, protože Larnaka se vidiny postupu určitě nevzdala. Dohrávala v deseti, na její hře to ale znát nebylo. V závěru s námi dost točila, protože její hráči to s míčem fakt umí."

Na kyperských fanoušcích bylo naproti tomu rozladění patrné, takže závěr utkání byl hodně hektický. I proto skončil kouč Trpišovský na tribuně a jeho svěřenci se modlili, aby to od diváků neschytali.

„Trenér bránil Sýkoru. Je to pořádný pořízek, a když se naštve, jde z něho strach. Proto ho asi rozhodčí raději uklidil mezi diváky," líčil už s úsměvem třiadvacetiletý Coufal nucený Trpišovského odchod mezi několik desítek českých fanoušků za Dúbravkovu bránu, odkud dirigoval svůj tým a radil hráčům.

„My si ale také užili své. Diváci bušili do plotů, řvali a my čekali, že na nás vtrhnou. Létaly na nás vajíčka, kelímky s pitím i mince. Kdybych měl v dresu kapsy, byl bych o pět set euro bohatší," ulevilo se třiadvacetiletému pohárovému kanonýrovi Coufalovi, že jeho trefa na výhru v Larnace stačila.

Reklama

Související témata: