Hlavní obsah

Nejste už na poháry starý? ptali se v Ázerbájdžánu Baroše. Mladík už nejsem, smál se útočník

Baku
Aktualizováno

Dotaz jednoho z ázerbájdžánských novinářů vyloudil v tiskovém centru Dalga Arény na tvářích všech přítomných úsměvy. Největší u Milana Baroše. Právě na útočníka Liberce, který se čtvrtečním duelem s Karabachem po sedmi letech vrací do hlavní fáze evropských pohárů, otázka mířila. Nesrozumitelný dotaz žurnalisty nakonec místní tlumočník přeložil takto: necítíte se už na poháry starý?

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Baroš a Jan Sýkora (zády) se radují z gólu v odvetě EL proti Larnace. Prosadí se i v dalekém Baku?

Článek

Liberečtí fotbalisté si zatrénovali v Baku

„Žádný mladík nejsem, za měsíc mi bude pětatřicet," culil se Baroš. „Ale jsem rád, že můžu naplno trénovat, na hřišti můžu dát ve prospěch týmu sto procent. Kolem jsou už mladší hráči o deset, dvanáct let. Zatím se cítím v pohodě," dodal už ve vážném tónu.

Návrat do pohárů pro něj bude o to pikantnější, že si navlékne kapitánskou pásku namísto zraněného stopera Lukáše Pokorného. „Těším se moc, poháry jsou specifické. Hrál jsem je naposledy v Turecku v Galatasarayi, je to už nějaký pátek. Jsem rád, že se nám povedlo postoupit do skupiny. Jsme celé mužstvo v napětí," podotkl Baroš.

Vzápětí zvedl ázerbájdžánský novinář pravici a položil otázku trenérovi Jindřichu Trpišovskému. „Jsem rád, že se mě neptáte, jestli nejsem starý," zažertoval Trpišovský. Poté už vyprávěl o cílech Slovanu nejen ve čtvrtečním duelu, nýbrž i v celé skupině.

Budou hrát na vítězství

„Nyní začíná ta pravá Evropa, doteď to byla kvalifikace. Celé léto jsme bojovali, abychom tady mohli být. Chceme si vstup užít," podotkl liberecký kouč, který je rád, že už si odpykal trest za vykázání na v duelu play off v Larnace. Domácí odvetu s Kypřany musel strávit na tribuně.

„Vítám, že už můžu na lavičku. Je tady menší stadión, diváci jsou divocí, bude tady horko," uvedl Trpišovský, který řadí Karabach mezi nejlepší týmy, proti nimž s Libercem stál. „Jsou na úrovni mužstev z loňské skupiny Evropské ligy. My ale chceme hrát do posledního utkání o postup. Klíč k němu podle mě bude ležet právě ve vzájemných zápasech s Karabachem. Hrát na remízu nebude, chceme vyhrát," dodal kouč.

Vycházet bude především z nedávných zápasů Karabachu s Plzní ve 3. předkole Ligy mistrů. „Nechtěli bychom se tady dostat pod tlak, pod kterým tu byla Plzeň. Věřím, že uspějeme," doufá Trpišovský.

Jeho tým měl dopoledne video, po obědě se přesunul do centra horkého Baku, kde se hráči prošli po vyhlášené promenádě. Vpodvečer, už v příjemném počasí, podstoupili v 40kilometrů vzdálené Dalga Aréně předzápasový trénink. Ve čtvrtek od 17 hodin už na stejném místě půjdou do ostrého boje.

Uspějí liberečtí fotbalisté v úvodním zápase skupinové fáze Evropské ligy v Baku proti Karabachu?
Baroš a spol. zvítězí
66,4 %
Utkání skončí nerozhodně
14,5 %
Tři body zůstanou v Ázerbájdžánu
19,1 %
Celkem hlasovalo 3843 čtenářů.

Reklama