Hlavní obsah

Smůla pro Liberec. Vstřelil nejrychlejší gól, ale přišel o výhru

Baku

Historický moment v dějinách Evropské ligy pomohl fotbalistům Liberce k bodu. Ve strhujícím úvodním duelu ve skupině remizovali v Dalga Aréně v Baku s ázerbájdžánským mistrem Karabachem 2:2. Přitom ještě v 92. minutě vedli 2:1 díky gólům rekordmana Sýkory a Baroše. O minutu později ale inkasovali po rohu vyrovnávací branku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Článek

„Rozdýchává se mi to špatně. Máme podobné zkušenosti z loňska, takhle jsme dostali gól s Groningenem i Bragou. Týmy v Evropě jsou vynikající, nebezpečí hrozí ze všeho, nebyl jsem proto klidný do poslední vteřiny. Ale říkal jsem si, že jestli přežijeme ten roh, tak vyhrajeme. Bohužel," povzdechl si trenér Jindřich Trpišovský.

Jeho tým způsobil domácím obrovský šok. Hned po výkopu prošel kapitán Baroš před šestnáctku, míč se dostal k Sýkorovi, který ho uklidil k tyči. To všechno za 10 vteřin! V historii Evropské ligy rychlejší gól nikdy nepadl.

„Moc nám to pomohlo, domácí jsme zaskočili, tohle nemohl nikdo čekat. Byli jsme nakonec blízko vítězství, z remízy jsme zklamaní, byť bychom ji před zápasem brali," uvedl záložník Egon Vůch, který měl prsty ve druhém úderu Severočechů. Za stavu 1:1 jeho volej z hranice šestnáctky Šehič pouze vyrazil před sebe a Baroš ze dvou kroků s přehledem zavěsil. „Sedlo mi to hezky. Milan ukázal zkušenost, stál přesně tam, kde měl," uvedl Vůch.

Jenže Liberci nebylo souzeno vyhrát. Prakticky z poslední šance domácích o vítězství přišel. Do odraženého míče se na vápně opřel kapitán Sadygov a propálil vynikajícího Dúbravku. „Musíme být ale zase rozumní, o poločase bychom bod brali. Byli jsme výhře blízko, ale asi by to pro domácí bylo kruté. Pro mě jsou fantastickým týmem. Nejlepším, proti kterému jsem v pohárech s Libercem stál," dodal Trpišovský, který byl na své svěřence pyšný.

„Klobouk dolů před hráči. V první půli nás soupeř přehrával po levé straně a ve středu. Šli jsme ve druhé půli do risku, napadali jsme výš. Karabach doma soupeře drtí, připravuje si spousty šancí. My jsme je přežili, paradoxně jsme dvakrát inkasovali po rohu. Ale bod bereme," doplnil kouč Slovanu.

Reklama