Hlavní obsah

Konaté zatím Holoubka k návratu nepřesvědčil, kouč sleduje další dva Afričany

Praha

Jsou teď pro soupeře čitelní, sestavou soupeře nezaskočí. Kdo je zdravý, hraje. Taková je setrvalá situace fotbalové Sparty, na jejíž marodce dál zůstává devět fotbalistů - Bičík, Costa, Čermák, Frýdek, Rosický, Sáček, Štěch, Šural a Vácha. Mužstvo přitom čeká klíčový týden. Ve čtvrtek hraje Evropskou ligu v izraelské Beer Ševě a v neděli ligový šlágr v Plzni.

David Holoubek před utkáním s Beer Ševou.Video: Sport.cz

 
Článek

Nemá cenu něco tajit. Na Letné jsou rádi, že mají k dispozici aspoň stávající kádr. „Do Izraele odletí stejná sestava, jako byla v neděli proti Jihlavě. Nikdo neubyl a nikdo ani nepřibyl," avizuje zastupující trenér David Holoubek.

„Rotovat se nebude, v tom jsme hodně čitelní a nedokážeme tím soupeře zaskočit. Ale zase máme mladé, šikovné hráče, tím třeba překvapíme," usmívá se.

Konaté zatím není téma

Juniorka v pondělí vyhrála v Jihlavě 6:2 a dvakrát se trefil Konaté. Nabízí se proto otázka, zda áčko v nouzi nevezme zpět hráče, který si na začátku sezóny postavil hlavu a pokusil se vytrucovat si přestup.

„Vím, jak Timy vypadá v tréninku, jak hraje. To je tak všechno, co bych k tomu řekl," reaguje kouč zdrženlivě.

A že by byl Konaté překvapením pro Plzeň? „Sledujeme ho, ale není to pro mě téma," říká na adresu hráče, o jehož dalším osudu bude logicky rozhodovat vedení klubu.

Mladíci ze slavné akademie

Ve sparťanské juniorce jsou čerstvě také další dva hráči z Pobřeží slonoviny. Youssouf Dao se v Jihlavě jednou trefil, spolu s ním je v Praze také Baba Lamine Traoré. Oba osmnáctiletí hráči jsou mládežnickými reprezentanty své země.

„Jako trenér mládeže je samozřejmě sleduji. Mám je napozorované, už jako trenér devatenáctky jsem je vzal třeba do Zlína. Vím o nich," říká Holoubek.

Dao a Traoré ve Spartě hostují z ASEC Mimosas, 24násobného mistra Pobřeží slonoviny, jehož mládežnická akademie vychovala třeba Gervinha, Yayu Tourého či Salomona Kaloua.

Oba hráče pojí mnohaleté přátelství. Odmítli nabídky z Francie a Belgie a chtějí kráčet ve sparťanských šlépějích svého slavnějšího krajana Bonyho Wilfrieda. Do Sparty je přivedla agentura Global Sports Pavla Zíky.

Společná fotka s Rosickým cennou trofejí

„Klukům se věnuji prakticky denně, neboť sám z vlastní zkušenosti s životem v zahraničí vím, nakolik je rychlá adaptace důležitá. Kluci si již prošli historické centrum Prahy, které je uchvátilo, poznali českou gastronomii, naučili se první česká slovíčka. Součásti těchto zkušeností jsou také formality jako založení účtu v bance či zajištění českého telefonního čísla," poukazuje David Zíka, který spolu se svým bratrem Filipem pracuje v otcově firmě.

Není těžké uhodnout, kdo je nejoblíbenějším sparťanským hráčem obou mladých Afričanů? „Tomáš Rosický!" Na tom se shodnou unisono. Právě společná fotografie s legendou Sparty a české reprezentace je pro oba jednou z největších trofejí dosavadního působení ve Spartě.

„Zahrát si tak jednou s Tomášem na Letné, to byl splněný sen," zasní se Dao. „Já se toužím postavit v derby proti Simonu Delimu," chce si Traoré zahrát proti krajanovi v dresu pražského rivala.

Jak dopadne čtvrteční duel Evropské ligy mezi Beer Ševou a pražskou Spartou?
Vyhraje Beer Ševa
26,5 %
Zápas skončí remízou
13,2 %
Zvítězí Sparta
60,3 %
Celkem hlasovalo 4732 čtenářů.

Reklama

Související témata: