Hlavní obsah

Je sen dát gól na San Siru. Sváteční hlavičkář Mareček si ho splnil

Kdekdo se musel divit, kde se to v něm vzalo. Gól hlavou? Pro pracanta Lukáše Marečka sváteční událost. A ke všem na milánském San Siru! Radost však nemůže mít úplnou. Sparťanský záložník sice v Miláně vyrovnal, nakonec však Inter gólem z poslední minuty vyhrál 2:1. Pražané jdou přesto v Evropské lize dál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Mareček ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:1 na Interu Milán.

Článek
Fotogalerie

Bude z vás hlavičkář!?

Je to takový sen, dát gól na San Siru. Radost mám o to větší, že nejsem vyhlášený střelec. Navíc jsem se trefil hlavou. Bořek Dočkal mě dobře našel, pro Spartu je to klíčový hráč.

Jenže právě Dočkal chvíli poté neproměnil pokutový kop...

Je to sice kdyby, ale kdybychom dali penaltu, tak věřím, že bychom v Miláně vyhráli. Je to škoda. Vyrovnali jsme, vzápětí měli penaltu - a pak v poslední minutě dostali gól. Zamrzí to. Když dáme gól na San Siru a nevyhrajeme, je to velká škoda.

Zatímco fanoušci Interu přišli v mizivém počtu, za vámi do Milána dorazily přes dva tisíce příznivců. Hráli jste jako doma.

Italů v hledišti moc nebylo a naši fanoušci byli slyšet. Patří jim velký dík za to, že nám na San Siru vytvořili domácí atmosféru.

Vítězná série trenéra Davida Holoubka sice skončila, přesto na podzim zaujal. Nemá licenci, ale faktickým koučem Sparty nejspíš zůstane i na jaře. Co vy na to?

Přál bych mu to, protože po odvolání trenéra Ščasného byl hozen do vody. A zvládl to i navzdory řadě zranění. Myslím, že tahle změna nám prospěla. Když zůstane, tak to bude jen dobře.

V pondělí se losuje první kolo jarní vyřazovací části. Co byste řekl třeba na Anderlecht, kde jste působil vy, Mazuch i trenér brankářů Zítka...?

Anderlecht bych bral, dá se říci, že to je mé přání. Pro nás sparťany, co jsme za něj hráli, by to byl určitě speciální los.

Reklama

Související témata: