Hlavní obsah

Vácha: Připravení jsme byli asi na všechno. Rostov je ale nejhorší možný los

Vysněný Manchester United se jim vyhnul obloukem. Fotbalisté pražské Sparty si místo Rudých ďáblů zahrají v úvodním jarním kole Evropské ligy s Rostovem a záložník Lukáš Vácha vůbec netají, že ruského soupeře si nikdo v kabině nepřál.

Lukáš Vácha o losuVideo: Sport.cz

 
Článek

Vyřazovací část začnete s Rostovem. Co říkáte na los?

Připravení jsme byli asi na všechno. Rostov je ale skutečně nejhorší los, jaký nás mohl potkat. V kabině jsme jméno soupeře netipovali. Ani já osobně jsem si nikoho nepřál, protože se mi to nevyplácí. Dopadlo to nějak divně...

Rusko je vám asi souzeno. Letos na jaře jste začínali s Krasnodarem, po roce přijde na řadu Rostov.

Řekl bych, že bylo lepší znovu dostat Krasnodar. Rostov představuje nepříznivý los, ale už ho nezměníme. Musíme to vzít. Do zápasů každopádně půjdeme po hlavě.

Vyřadili jste Krasnodar, který předtím porazil Dortmund. Nenabízí se stejný příběh s Rostovem, který nedávno porazil Bayern...?

Kéž by, ale bude to hodně těžké. Už jen to, že se dostali do skupiny Ligy mistrů, je velmi dobrá vizitka. A vítězství nad Bayernem, který patří ke světové špičce, mluví za vše.

Výhodou je, že začínáte venku, ne?

Alespoň něco... Nestává se nám často, abychom začínali venku. Domácí odveta by pro nás opravdu měla být výhodou.

Zklamaní jste v kabině, nadšení rozhodně nejsou ani fanoušci.

Ano, ve všech ohledech nepříjemný los. Podle mě do takové destinace pocestují jen ti skalní, moc našich fanoušků se tam asi nepohrne. Vzdálenost a dostupnost nejsou natolik ideální, aby tam mohlo vyrazit tolik příznivců jako například do Milána. A ke všemu nás čeká velmi těžký soupeř.

A co vy? Dáváte se zdravotně do pořádku, stihnete si s Rostovem zahrát?

Pevně doufám, že to bude můj první soutěžní zápas po zranění.

Reklama

Související témata: