Hlavní obsah

Pár hráčů Rostova bychom do Sparty brali, laškuje Požár na Donu

Rostov na Donu

Již druhé pohárové jaro začínají s ambiciózním ruským soupeřem. Zatímco loni fotbalisté pražské Sparty vyřadili Krasnodar a přes Lazio Řím pak došli až do čtvrtfinále Evropské ligy, letos je čeká Ligou mistrů protřelý Rostov. „Věřím, že tým je připravený zaznamenat podobný úspěch jako loni,“ doufá hlavní trenér Tomáš Požár před úvodním utkáním na Donu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Tomáš Požár.

Článek
Fotogalerie

Na soustředění ve Španělsku jste porazili silný Petrohrad. Dá se Rostov se Zenitem porovnat?

Pro nás to bylo velmi přínosné přípravné utkání. Oba ruské celky jsou velmi kvalitní, jen každý z nich hraje trochu jiným způsobem. V tom bych viděl rozdíl. Zenit má výborné individuality a organizaci hry, byli jsme rádi, že jsme se s nimi mohli utkat.

Nebezpečné individuality má ovšem i Rostov.

Nebudu jmenovat klíčové jednotlivce. Řeknu obecně, že Rostov má určitě hráče, u kterých by se nám líbilo, kdyby hráli u nás.

FK Rostov - Sparta Praha
Úvodní utkání 1. kola vyřazovací části fotbalové Evropské ligy. Dnes od 19:00 SEČ, rozhodčí Nijhuis (Niz.). Přímý přenos ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Rostov: Džanajev - Navas, Granat, Mevlja - Kalačev, Jerochin, Gatcan, Noboa, Kudrjašov - Poloz, Azmún.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, M. Kadlec, Costa - Vácha, Holek (Sáček) - Néstor, Dočkal, Konaté - Juliš.

Chystáte se na tuhý mráz, který tu bude večer v době zápasu panovat. Nepřijde vám zvláštní, že se Rostov do domácí zimy vrátil z Turecka teprve dva dny před utkáním?

Až na hřišti se ukáže, jak na tom oba týmy budou. Jestli je výhoda, že byli na soustředění v teple až téměř do zápasu. Nebo že jsme my zůstali v Praze, kde byla také zima, jako je tady. Nemyslím si ale, že by šlo o faktory, které by rozhodovaly o vítězi vzájemného dvojzápasu.

Rostov zavřel během přípravy všechny zápasy a váš asistent Zdeněk Svoboda se musel v Turecku proměnit ve skutečného špióna, aby posbíral čerstvé informace o soupeři. Už jste někdy v pohárech zažil takové šachy...?

Je to běžná praxe. Nikdo z nás nechce odkrývat všechny karty a chce mít trumfy v zásobě. Nešlo o nic, co by nás nebo Rostov překvapilo.

Před rokem jste v Krasnodaru postoupili. Věříte, že jste teď ještě silnější?

Jsme bohatší jak o jarní, tak podzimní pohárové zkušenosti. Tým se trošku obměnil, ale máme pocit, že jsme dostatečně silní. Přijeli jsme odhodlaní s tím, že chceme uspět. Jsem přesvědčen, že tým je připraven na to, aby zaznamenal podobný úspěch jako loni.

Reklama

Související témata: