Hlavní obsah

Varování pro Mourinha! Finále Evropské ligy vyhraje Ajax. Kdo to tipuje?

Amsterdam/Praha

Pro bookmakery sázkových kanceláří je jasným favoritem středečního finále Evropské ligy (od 20:45 ve Stockholmu, podrobná on-line reportáž na Sport.cz) fotbalový Manchester United. Anglický velkoklub by měl podle nich v boji o trofej a vstupenku do dalšího ročníku Ligy mistrů smáznout Ajax Amsterdam. Ale pozor! V Nizozemsku předpovídají triumf Ajaxu.

Finále Evropské ligy prý vyhraje Ajax

 
Článek

V některých zemích zkoušejí okořenit velké zápasy tím, že nechají předpovědět jejich výsledek zvířata. A finále Evropské ligy takovým mačem bezpochyby je. V Nizozemsku dostala výsadu „tipovat" vítěze známá kráva Sijtje, která už v minulosti „předpověděla" vítěze tamních voleb. A to vybírala dokonce z jedenácti kandidátů. Její úspěšnost je údajně 85 procent.

Před zápasem, který se bude hrát ve švédské metropoli, postavili před kravín dva kbelíky s krmivem. Na každém z nich byl emblém jednoho z finalistů a kráva si měla vybrat jednu z nádob, což mělo naznačit, který klub vyhraje Evropskou ligu. A rozhodla se pro Ajax.

Teď už záleží jen na fotbalistech, zda známému zvířeti pokazí gloriolu, že má nadpřirozené schopnosti...

Ještě větší úspěšnost měla v minulosti chobotnice Paul. Na fotbalovém mistrovství světa v roce 2010 odhadla správně vítěze hned dvanácti ze čtrnácti zápasů šampionátu.

Reklama